Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Policisté odhalili tři pěstírny marihuany

Kriminalisté a policisté z Územního odboru Praha venkov – východ v průběhu jednoho týdne odhalili tři pěstírny marihuany, které se nacházeli v rodinných domech. 

Největší pěstírnu díky velmi dobré operativně pátrací činnosti kriminalisté odhalili v obci Zdiby. Při samotné realizaci na místě zadrželi dvě osoby, které rostliny pěstovaly a každodenně se o ně staraly. Ve sklepních prostorách pronajatého rodinného domu, který byl obehnán kamerovým systém, se nacházela největší část květináčů s rostlinami, ostatní místnosti využívali nejen na pěstování, ale také na sadbu a sušení rostlin. Celým domem vedlo velmi propracované odvětrávání a další zařízení sloužící k vytvoření optimálních pěstebních podmínek jako například elektro instalační časové spínače, digitální teploměry a vlhkoměry, předřadníky, a nechybělo ani kvalitní osvětlení. Kriminalisté na místě zajistili bezmála čtyři sta květináčů se vzrostlými květinami různých velikostí, více než 5,5 kg již usušené marihuany připravené k distribuci. Oba zadržení při výslechu uvedli, že marihuanu pěstovali na mastičky pro sebe a další známé, kteří měli nějaké zdravotní problémy. Množství a kvalitu THC ukáže až nařízená expertíza.

Druhou pěstírnu marihuany policisté odhalili poté, co majitel rodinného domu v Úvalech nahlásil pokus vloupání do jeho domu. Při ohledání místa činu po vloupání se policisté nestačili divit, když v obývacím pokoji nalezli pěstební stan s již vzrostlým konopím v průměrné výšce 80cm. Zajištěné rostliny po usušení poputují k provedení expertízy, která určí její kvalitu.

Třetí pěstírnu kriminalisté odhalili v obci Šestajovice, kde kontrolovali, zda se v domě nenachází muž, který je na základě skutečností a to zejména s ohledem na předcházející útoky ohrožující zdraví a život osoby žijící ve společné domácnosti vykázán na dobu deseti dnů z tohoto domu. Při kontrole domu policisté nalezli ve sklepních prostorách další pěstírnu marihuany. Na místě bylo zajištěno celkem jednačtyřicet vzrostlých rostlin a dalších více než sto malých sazenic. Všechny zajištěné rostliny po usušení budou zváženy a stejně jako v přešlých případech zaslány ke zkoumání.

Všem obviněným osobám v případě prokázání viny za trestný čin nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy hrozí trest odnětí svobody v délce až pěti let. V případě pěstírny ve Zdibech trest odnětí svobody až na deset let.


 

 

por. Bc. Eva Kropáčová

tisková mluvčí Praha venkov - východ

23.3.2016

Odkazy do noveho okna

1 IMG_6551

1 IMG_6551 

Detailní náhled

2 IMG_6553

2 IMG_6553 

Detailní náhled

3 IMG_6557

3 IMG_6557 

Detailní náhled

4 IMG_8839

4 IMG_8839 

Detailní náhled

5 IMG_8840

5 IMG_8840 

Detailní náhled

6 IMG_8842

6 IMG_8842 

Detailní náhled

7 IMG_8853

7 IMG_8853 

Detailní náhled

8 IMG_8947

8 IMG_8947 

Detailní náhled

9 IMG_8948

9 IMG_8948 

Detailní náhled

10 IMG_8949

10 IMG_8949 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem