Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Policisté odhalili v Plzni dvě pěstírny konopí

PLZEŇ - Kriminalisté 1. oddělení obecné kriminality Městského ředitelství policie Plzeň, v čele s TOXI týmem, zrealizovali akci na úseku drogové problematiky. 

Dvě velké pěstírny konopí v Plzni se podařily v minulých týdnech odhalit policistům z plzeňského TOXI týmu ve spolupráci s kolegy z 1. oddělení obecné kriminality. Při realizaci, která proběhla v polovině listopadu 2020, zadrželi 49letého muže z Plzně a zajistili přes 200 rostlin konopí v různých fázích růstu.  

Precizním operativním šetřením policisté z plzeňského TOXI týmu zjistili, že ve dvou objektech v Plzni dochází k pěstování konopí. Jedna pěstírna se nacházela v bytě v jednom z bytových domů v centru města. Druhá se nacházela v bytové jednotce rodinného domu v Plzni Doudlevcích. Při domovní prohlídce kriminalisté v bytech zajistili pět stanů, které sloužily jako plně profesionální pěstírny. Ve stanech se nacházelo přes 200 rostlin konopí, které byly již připraveny ke sklizni. Kromě vzrostlých rostlin byla zajištěna i sušina a vybavení na pěstování tzv. in door metodou. Vzhledem k zajištěným věcem bylo evidentní, že se nejednalo o první sadbu. Jak rostliny konopí, tak i kompletní pěstírny, byly předány ke zkoumání na specializované pracoviště. V souvislosti s odhalením pěstíren prověřují kriminalisté na svobodě jednu osobu.

nprap. Michaela Raindlová
2. prosince 2020

vytisknout  e-mailem