Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Policisté odvedli profesionální práci

RYCHNOVSKO - Zasahovali na hudebním festivalu Kosmír music festival v obci Val u Dobrušky.  

Festival se konal v přírodním areálu minulý týden v pátek a v sobotu 20. 6. V sobotu v nočních hodinách na lince 158 přijali policisté oznámení od pořadatele, že hudebníky kapely obtěžuje a napadá neustále nějaká žena, kterou několikrát z areálu vyvedl, ale ona se neustále vrací a pokračuje ve svých útocích.
Na místo přijela policejní hlídka z Dobrušky, která zjistila, že problematická 33letá návštěvnice jeví známky podnapilosti a její jednání je zmatené. Proto provedli dechovou zkoušku, která jí naměřila 1,62 promile alkoholu, a test na návykové látky, který byl pozitivní na canabis. Měla u sebe i sušenou marihuanu. Chovala se agresivně a rychle se měnila její nálada.
Když ji policisté chtěli odvést ke služebnímu vozidlu a převézt na služebnu, aby provedli další úkony, začal ji bránit její 37letý přítel. I u něho policisté provedli dechovou zkoušku, která naměřila 1,88 promile a rovněž test na drogy, který byl  také pozitivní na canabis. Vzhledem k tomu, že obě osoby kladly aktivní odpor, muže zákona slovně napadaly a dokonce je napadly fyzicky, byli policisté nuceni použít donucovací prostředky.
Muž i žena byli převezeni na protialkoholní záchytnou stanici.  
Přesto byli při zákroku policisté nuceni použít donucovací prostředky, jednali profesionálně a korektně, což mimo jiné ocenil i jeden z návštěvníků festivalu ve svém děkovném dopise, který policie obdržela. Mimo jiné se v něm uvádí:
 
„Hlídka dorazila ve velmi krátkém čase. Oba policisté, následně podpořeni hlídkou městské policie provedli velmi rázný a profesionálně provedený zásah i přesto, že byli následně fyzicky napadeni přítelem zadržované.
Chtěl bych jménem svým i jménem pořadatelů hlídkám poděkovat. Jako bývalý vedoucí pracovník Městské policie Hradec Králové jsem schopen posoudit jejich činnost a gratuluji vám, že máte takové policisty ve svých řadách.“

Libuše Holá
25. 6. 2015, 14:00
 

vytisknout  e-mailem