Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Policisté pátrají po lupiči a hledají svědky

MOST - Neznámý pachatel v neděli přepadl řidičku tramvaje.  

 

Policisté pátrají po neznámém lupiči, který si jako oběť vybral řidičku tramvaje. K činu došlo v neděli v cca 22.20 hodin na konečné tramvaje v Rudolické ulici v Mostě. V době, kdy měla řidička přestávku, do prostoru tramvaje před kabinu řidiče vstoupil maskovaný pachatel. Na poškozenou namířil zbraň a požadoval po ní finanční hotovost, řetízek a mobilní telefon. Žena mu věci vydala. Potom lupič utekl. K žádnému zranění poškozené nedošlo. Policisté případ šetří jako trestný čin loupeže. Po pachateli intenzivně pátrají.

V souvislosti se šetřením  případu policisté žádají svědky tohoto závažného činu, aby je zkontaktovali prostřednictvím linky 158. Podle zjištění policistů z tramvaje krátce před činem vystoupily dvě osoby, muž a žena. Informaci související s případem by mohli poskytnout cestující, kteří z tramvaje vystoupili, a také ti, kteří čekali na odjezd dalšího spoje.


 

Ukradl stan, skončil na policii

Stan pro tři osoby zlákal v litvínovské prodejně 19letého mladíka. Neváhal kvůli tomu porušit zákon. S vytipovaným stanem v ruce si to potom měl namířit mimo obchod. To ale neušlo pozornosti pracovníků prodejny, kteří podezřelého pronásledovali. Po krátké honičce byl mladík dopaden. Zboží za 899 korun v běhu odhodil. Nyní mladý Litvínovan kvůli kriminální minulosti čelí trestnému činu krádeže. Podezření si vyslechl od policistů litvínovského oddělení.


 

Nadýchal dvě promile

Dvě promile v dechu zjistili policisté u muže sedícího za volantem felicie. Kontrolovali ho o víkendu v Litvínově. Po vystřízlivění si nezodpovědný řidič vyslechl sdělení podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Muž požití alkoholu přiznal.


 

Z kabelky zmizela peněženka

O peněženku z kabelky přišla recepční mosteckého ubytovacího zařízení. Žena si nechala tašku odloženou na židli a několikrát se od ní vzdálila. Když si po nějaké době chtěla vzít z kabelky finanční hotovost, tak zjistila, že byla okradena. Neznámý lapka jí s peněženkou zcizil finanční hotovost, platební kartu a doklady. Jednalo se o věci za 800 korun. Policie případ šetří jako trestný čin neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.


 

Ukradená nafta

Nafta za 3.700 korun zmizela ze zaparkovaného nákladního vozidla. Stalo se to v Obrnicích. Neznámý poberta z auta „odsál“ celkem 120 litrů pohonných hmot. Nyní po něm pátrají obrničtí policisté. V případě, že budou úspěšní, pachateli bude hrozit postih za trestný čin krádeže vloupáním.


 

V obchodě byl pochybný zákazník

Obchod v Litvínově navštívil pochybný zákazník. Byl tam mimo prodejní dobu a kradl. Poškozený kvůli němu postrádá peníze v hotovosti. Poničením objektu a krádeží financí se škoda dostala na 43 tisíc korun. Po pachateli pátrá policie.


 

Šel po potravinách a alkoholu

Litvínovští policisté šetří vloupání do zahradního domku. Neznámý zloděj tam odcizil věci za tři tisíce korun. Šel po potravinách a alkoholu. V případě, že bude pachatel dopaden, čeká ho trest za přečiny krádež vloupáním a porušování domovní svobody.


 

por. Alena Bartošová

KŘP Ústeckého kraje

2. července 2013


 

vytisknout  e-mailem