Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Policisté pátrají po neznámém sprejerovi

BEROUNSKO – Včasné oznámení výrazně přispívá k dopadení těchto pachatelů. 

Policisté z Obvodního oddělení Králův Dvůr pátrají po neznámém pachateli, který se dopustil trestného činu poškození cizí věci. Ten v období od  20.00hod. dne 28. 2. 2016 do 09.00 hod. dne 3. 3.2016 v Králově Dvoře, ul. Pod Hájem, namaloval dva obrazce na podezdívku panelového domu. Jeden obrazec černé barvy namalovaný fixem na ploše o rozměru 22 x 18 cm a druhý obrazec černé barvy nastříkaný na ploše o rozměru 256 x 113 cm, připomínající nápis "CHINA", čímž způsobil škodu ve výši 7.000,-Kč.

Jakékoliv informace vedoucí k jeho ztotožnění přivítají policisté na Obvodním oddělení Králův Dvůr nebo na bezplatné telefonní lince 158. V případě sprejerství se jedná o trestný čin poškození cizí věci a to bez ohledu na výši způsobené škody, za který v případě odsouzení hrozí pachateli trest odnětí svobody až na jeden rok, zákaz činnosti nebo propadnutí věci.

Policisté zároveň žádají občany, aby v případě, že se stanou svědky takového protiprávního jednání, okamžitě volali na linku 158. Včasnost tohoto oznámení může výrazně přispět k dopadení sprejerů a objasnění celého případu. Důležitou informací je také popis pachatele a lokalizace přesného místa. Pokud lidé zaznamenají výskyt sprejera a jeho činnost sledují z bezpečné vzdálenosti, je pro policii velkým přínosem, když prostřednictvím tísňové linky navedou policisty k inkriminovanému místu a pachatele nevyruší. Možnost jeho dopadení přímo při činu se tímto značně zvyšuje.

 

nprap. Marcela Pučelíková
tisková mluvčí
P ČR Beroun
22. března 2016

Odkazy do noveho okna

sprejerství

sprejerství 

Detailní náhled

sprejerství

sprejerství 

Detailní náhled

sprejerství

sprejerství 

Detailní náhled

sprejerství

sprejerství 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem