Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Policisté pátrají po pachateli loupežného přepadení

ZLÍN: V tomto roce došlo už k sedmi loupežím. 

Dnes v noci byla přepadena benzinová čerpací stanice ve Zlíně na Broučkově ulici. V 3.20 hodin vpustila zaměstnankyně benzínky muže do prodejny v domnění, že jde o zákazníka. Muž si ale stáhl přes obličej černou kuklu s otvory pro oči, vytáhl pistoli a na ženu začal křičet: „Naval prachy nebo tě zabiju.“ Do černé igelitky mu žena dala hotovost, která však nepřesáhla pár tisíc korun. Pachatel byl velmi nervózní a vulgární. Je asi 160 cm vysoký, střední postavy. Zpod kukly mu byla vidět hnědorezavá tzv. mušketýrská bradka. Muž měl oblečenu červenou zimní bundu a černé kalhoty. Hovořil česky bez jakéhokoliv přízvuku. Poté co vzal peníze, řekl ženě, aby šla ven. Chytil ji kolem pasu a odváděl ji pryč. Uprostřed místnosti ji však odhodil na regál s vínem a utekl.

Tato čerpací stanice byla přepadena už počtvrté. Ve všech předchozích případech se naším kriminalistům podařilo dopátrat pachatele. Také tohoto muže jsme začali ihned hledat.

V tomto roce jde už o sedmou loupež na Zlínsku. Ve třech případech šlo o přepadení lidí. Přepadena byla také herna a bar v Otrokovicích a benzínka ve Slušovicích.

Podle trestního zákoníku je za loupež až desetileté vězení.

 

18. ledna 2010, kpt. Ing. Jana Bartíková

vytisknout  e-mailem