Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Policisté pátrají po svědcích dopravních nehod

PLZEŇ - VENKOV - Policisté z dopravního inspektorátu Plzeň - venkov žádají případné svědky o pomoc při objasnění dopravní nehod. 

     V době od 7. dubna do 26. dubna 2014 došlo k dopravní nehodě před sběrným dvorem v obci Blovice. Při dopravní nehodě dosud neznámý řidič jedoucí s nezjištěným vozidlem poškodil betonový sloup elektrického vedení a veřejného osvětlení, přičemž měl poškodit také plastový rozvaděč a plastový držák elektrického vedení. Dosud neznámý řidič následně odjel z místa dopravní nehody, aniž by celou věc oznámil Policii České republiky.

     Dne 22. srpna 2014 v 9:10 hodin došlo k dopravní nehodě na pozemní komunikaci 1. třídy, číslo 27, kde ve směru od obce Plzeň na obec Kaznějov, ve vzdálenosti přibližně 100 metrů před železničním podjezdem u obce Horní Bříza, dosud neznámý řidič jedoucí s přesně nezjištěnou jízdní soupravou mezinárodní poznávací značky Slovenské republiky zleva objížděl před ním jedoucí pracovní stroj provádějící úpravu vodorovného dopravního značení komunikace, přičemž při manévru částečně vjel do protisměrného jízdního pruhu, kde ohrozil protijedoucí jízdní soupravu mezinárodní poznávací značky Rumunska složenou z nákladního vozidla tovární značky Man, stříbrné barvy s připojeným návěsem (cisternou), taktéž stříbrné barvy. Řidič této soupravy, aby zabránil střetu, strhl řízení vozidla vpravo mimo vozovku, kde havaroval. Nezjištěný řidič s nezjištěnou jízdní soupravou na místě nezastavil a z místa dopravní nehody ujel.

     Policisté z dopravního inspektorátu Plzeň - venkov žádají občany, kteří byli svědky výše uvedených dopravních nehod, nebo kteří mohou policistům poskytnout jakoukoliv informaci vedoucí k objasnění dopravní nehody, ať volají na dopravní inspektorát na telefonní číslo 974 324 640 nebo bezplatnou linku Policie České republiky 158.

nprap. Ing. Jan Koželuh
8. září 2014

vytisknout  e-mailem