Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Policisté pátrají po svědcích vážné dopravní nehody

POTVOROV - Při dopravní nehodě došlo ke zranění třech lidí. Žena musela být k ošetření převezena vrtulníkem rychlé záchranné služby. Účastníci si nepamatují na okolnosti dopravní nehody, ani kdo řídil.  

     Dne 21. září 2013 v 19:22 hodin v obci Potvorov, se stala dopravní nehoda na silnici III/2062. Dosud nezjištěný řidič jel s vozidlem tovární značky Renault ve směru od obce Sedlec směrem na obec Žihle, kde při průjezdu levotočivou zatáčkou nepřizpůsobil rychlost jízdy stavu a povrchu vozovky, dostal s vozidlem smyk a přejel pravou krajnici v jejím směru jízdy, kde levou boční částí vozidla narazil do směrového sloupku a dále pak pokračoval ve smyku vpravo mimo vozovku, kde narazil levou boční částí vozidla do sloupu elektrického vedení. Při dopravní nehodě došlo ke zranění ženy, která byla k ošetření přepravena vrtulníkem rychlé záchranné služby do Fakultní nemocnice v Plzni a dále ke zraněním dvou mužů, kteří byli vozidly rychlé záchranné služby převezeni k ošetření do Fakultní nemocnice v Plzni. Tito zranění tvořili osádku výše uvedeného vozidla. K jinému zranění osob nedošlo. Všichni účastníci byli na místě vyzváni příslušníky Obvodního oddělení policie Kralovice a Dopravního inspektorátu Plzeň – venkov k provedení dechové zkoušky, neboť na místě dopravní nehody nebylo zřejmé, kdo vozidlo řídil. U letecky převezené ženy nemohla být provedena dechová zkouška na přítomnost alkoholu v krvi vzhledem k jejímu zdravotnímu stavu. U obou mužů byla provedena dechová zkouška na přítomnost alkoholu v krvi s pozitivním výsledkem v obou dvou případech. Policisté nemohou na základě výslechů účastníků dopravní nehody ustanovit osobu řidiče, jelikož si účastníci nepamatují na okolnosti dopravní nehody, ani kdo řídil. 
     Policisté z dopravního inspektorátu Plzeň - venkov žádají občany, kteří byli svědky výše uvedené dopravní nehody, nebo kteří mohou policistům poskytnout jakoukoliv informaci vedoucí k objasnění dopravní nehody, ať volají na dopravní inspektorát na telefonní číslo 974 324 640 nebo bezplatnou linku Policie České republiky 158.
 
nstržm. Ing. Jan Koželuh
10. října 2013

vytisknout  e-mailem