Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Policisté pátrají po trojici útočníků z Nového Boru

ČESKÁ LÍPA - Viděli jste je? 

     

 

     Služba kriminální policie a vyšetřování Krajského ředitelství policie Libereckého kraje vyhlašuje pátrání po třech mužích důvodně podezřelých z účasti na incidentu v baru v Purkyňově ulici v Novém Boru dne 7. srpna. Policisté v této souvislosti pátrají po 36 letém Antonínu Sinovi, bytem Nový Bor, Nemocniční ulice 524. Dále po 19 letém Jakubu Žigovi, bytem Nový Bor, Palackého náměstí 185 a 17 letém Jakubu Husákovi, bytem Nový Bor, Náměstí Míru 1. Jmenovaní jsou důvodně podezřelí z brutálního útoku na hosty restaurace. Hledaní muži jsou nebezpeční a policisté občanům rozhodně nedoporučují, aby se je pokoušeli sami zadržet. Policisté nicméně uvítají všechny informace, které povedou k jejich dopadení. Veškeré informace o jejich pohybu přijme každá služebna Policie ČR nebo lze kontaktovat telefonickou linku Policie ČR 158.
 
     Připomeňme si, že v neděli 7. srpna kolem půl druhé odpoledne vtrhla do novoborského baru v Purkyňově ulici skupina útočníků, která přinesenými mačetami a obušky nebezpečně napadla tři hosty, tři muže ve věku 36, 36 a 33 roků. Při útoku byl nejvážněji zraněn 33 letý muž, který je nyní hospitalizován na specializovaném oddělení liberecké nemocnice. Jeho zranění lékaři označili jako těžké. Další dva muži vyvázli z útoku s méně závažnými zraněními. Napadení utrpěli převážně tržně zhmožděné, řezné a sečné rány, přičemž útoky směřovaly na celé tělo a hlavu.
 
     Vyšetřování případu se řídí trestním řádem a trestním zákoníkem a je dozorováno krajským státním zástupcem. Na základě výsledků dosavadního vyšetřování obvinili policisté z útoku na hosty restaurace zatím dva muže ve věku 37 a 15 roků. Oba se zodpovídají z těžkého ublížení na zdraví a z výtržnictví a na oba Krajský soud v Liberci v tomto týdnu uvalil vyšetřovací vazbu.
 
 
 
Kliknutím na níže uvedené internetové adresy se vám zobrazí fotografie hledaných mužů
 

 http://aplikace.policie.cz/patrani-osoby/PersonDetail.aspx?person_id=10310808111801

http://aplikace.policie.cz/patrani-osoby/PersonDetail.aspx?person_id=10450808111801

http://aplikace.policie.cz/patrani-osoby/PersonDetail.aspx?person_id=13030808111801

 

por. Bc. Ivana Baláková
11. 8. 2011

vytisknout  e-mailem