Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Policisté pátrali po dvou lidech

ZLÍNSKO: Mladá dívka i postarší muž se našli. 

Zlínští policisté v průběhu noci na neděli pátrali hned po dvou lidech, dvanáctileté dívce a třiašedesátiletém muži. Oba odešli v sobotu odpoledne ven, domů se nevrátili, ani o sobě nedali vědět.
V sobotu po desáté hodině večer přijali operační důstojníci na lince 158 oznámení o pohřešování muže. Ten měl z domu odejít kolem čtvrté hodiny odpoledne s tím, že jde na procházku ke zlínské nemocnici. Do večera se však nevrátil, ani o sobě nepodal žádnou zprávu. Policisté po muži začali pátrat, jako první si ověřili, že jeho zdravotní stav je dobrý a nikdy neměl ani sklony k sebevraždě. Hlídky se ptaly v nemocnici, popis muže měli k dispozici i řidiči městské hromadné dopravy, policisté obcházeli všechna místa, na kterých by se muž mohl nacházet. Nikde nebyl. Domů se vrátil sám kolem čtvrté hodiny ráno. Byl prý ve své bývalé práci pozdravit kolegy. Naštěstí se mu nic nestalo.
Adrenalinovou sobotní noc svým rodičům připravila dvanáctiletá dívka ze Zlína. Odešla si hrát na hřiště, ale do noci se nevracela. Navíc měla nepřístupný mobilní telefon. Vyděšení rodiče se kolem půlnoci obrátili s prosbou o pomoc na Policii ČR. Naše hlídky opět prověřily všechna místa, kde by dívka mohla být, opět jsme její popis předali dispečinku MHD, který ho předal všem řidičům. Policisté postupně zjistili, že dívka by se měla nacházet na oslavě narozenin v Malenovicích. Kolem třetí hodiny ráno se dovolali jejímu kamarádovi, ten však tvrdil, že je sám. Proto jsme začali prohledávat les, a to i za pomocí psovoda. Před půl pátou ráno se na linku 158 ozvala sama pohřešovaná dívka.
Při výslechu přiznala, že navečer vypnula mobil, aby jí rodiče nepřikázali vrátit se domů. Pak byla na oslavě na chatě u Malenovic, a když šla s kamarádem na zastávku, aby se vrátila domů, volala mu policie. To, že byl s ní, zapřel, a dívka se schovala do lesa, protože nevěděla, co má dělat. Když pak mezi stromy uviděla policisty s baterkami v ruce, zapnula mobil a sama se na linku 158 ozvala.
 

26. března 2012, mjr. Ing. Jana Bartíková

vytisknout  e-mailem