Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Policisté pátrali po malém chlapci

TŘEBÍČSKO: Při pátrání výrazně pomohla oslovená veřejnost 

Policisté včera odpoledne pátrali po nezletilém chlapci, který odešel z domu, a jeho rodina o něho vzhledem k jeho zdravotnímu stavu měla obavu. S pomocí oslovené veřejnosti byl hoch vypátrán dvě hodiny po přijetí oznámení. Chlapec je v pořádku.
 
Ve středu 26. srpna v 15.14 hodin přijali policisté na tísňové lince 158 oznámení o pohřešování sedmiletého chlapce z Třebíče. Hoch, který trpí autismem, odešel před třetí hodinou odpoledne z domu se svým psem. Chlapce nejdříve hledala rodina, která se poté obrátila na policii.
Policisté ihned zorganizovali pátrací akci. Po chlapci pátraly všechny dostupné policejní hlídky včetně psovoda se služebním psem, nasazen byl i policejní vrtulník. Prostřednictvím sdělovacích prostředků, kterým byl předán popis pohřešovaného dítěte, byla o spolupráci požádána také veřejnost.
Na základě výzvy zveřejněné v rádiích se na linku 158 obrátilo se svými poznatky několik občanů. V 17.09 hodin přijali policisté integrovaného operačního střediska telefonát od muže z Třebíče, který pohřešovaného chlapce našel na území města. Hoch byl v pořádku.
 
Chtěli bychom poděkovat za vstřícnost a výbornou spolupráci sdělovacím prostředkům, které naši výzvu zveřejnily. Dále děkujeme občanům, kteří svojí všímavostí přispěli k vypátrání dítěte. 
 
por. Bc. Monika Pátková, komisař
27. srpna 2015

vytisknout  e-mailem