Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Policisté pátrali po starším dezorientovaném muži

ZLÍNSKO: Vrátil se domů taxíkem. 

Perný závěr Velikonočního pondělí zažili policisté z Otrokovic, pátrali totiž po osmasedmdesátiletém muži z Otrokovic, kterého viděl jeho syn naposledy před druhou hodinou odpoledne. Tehdy mu jeho otec řekl, že se jede někam projet a do večera se nevrátil. Syn se proto s obavami o život a zdraví svého otce obrátil kolem osmé hodiny večer na policii.

Starší muž má zálibu v cestování, rád navštěvuje obchodní centra, ale díky vysokému věku je dezorientovaný. Z Otrokovic měl podle prvotně získaných informací odjet městskou hromadnou dopravou směrem do Zlína. Pět policejních hlídek proto nejprve prověřovalo celý desetikilometrový úsek včetně nákupních center, zastávek trolejbusů, nádraží, parků, restaurací a heren. Pátrali také v okolí bydliště a ptali se rodiny, kamarádů a známých pohřešovaného muže. Při pátrání pomáhal také policejní psovod se speciálně vycvičeným psem. Veškerá opatření však nepřinášela kladný výsledek.

Před půlnocí policisté po několika hodinách intenzivního hledání zjistili, že seniora v pořádku dopravil domů vůz taxislužby, ale z opačného směru, z Přerova, kam se vydal na výlet.

19. dubna 2017, nprap. Monika Kozumplíková

vytisknout  e-mailem