Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Policisté pátrali po zraněné ženě

Písek – Policisté Obvodního oddělení Písek zraněnou ženu nalezli po pár minutách od oznámení. 

Dne 8. 2. 2010 v 19:15 přijal operační důstojník na linku 158 oznámení, že někde u řeky Otavy má poblíž skal  ležet zraněná žena, která se nemůže hýbat a potřebuje pomoci.
 
Operační důstojník z těchto neurčitých informací, díky dobré místní znalosti, vyhodnotil, že by se žena mohla nacházet za sídlištěm Portyč. Okamžitě do těchto míst vyslal dvě dvoučlenné hlídky. Policisté se rozdělili a prohledávali oba břehy řeky Otavy ve směru od sídliště Portyč po toku řeky. Po pár minutách jeden z policistů spatřil na levém břehu pod skalami ženu ležet na stezce. Podal zprávu kolegům, kteří byli k poškozené blíže. Policisté k místu doběhli, zraněné a promrzlé ženě poskytli oděvní svršky, aby ještě více neprochladla a kontrolovali její fyziologické funkce a udržovali s ní kontakt.
 
Operační důstojník nález ženy oznámil zdravotnické záchranné službě. Zdravotníci ženu na místě ošetřili a následoval pěší transport zraněné k vozidlu ZZS na vakuové matraci a převoz do písecké nemocnice.
 
Policisté během komunikace s mladou ženou (1989) z Českého Krumlova zjistili, že se šla projít do okolí skal a asi spadla. Když se probrala, nemohla se pohnout a pomocí mobilního telefonu se snažila přivolat pomoc, což se jí naštěstí povedlo.
 
Díky příkladné spolupráci mezi zdravotnickou záchrannou službou, operačním důstojníkem Policie ČR a policisty z Obvodního oddělení Písek se k zraněné ženě doslala pomoc po pár minutách od oznámení.
 
 
por. Mgr. Kamila Ingrišová (pispisek@mvcr.cz)
10. 2. 2010

vytisknout  e-mailem