Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Policisté podchlazenou ženu našli

pervitin vyráběli i prodávali a další zprávy z Bruntálska 

Policisté mladou ženu nalezli, byla velmi podchlazená
Hornobenešovští policisté zachránili v neděli 7.2.2010 mladou ženu, která byla velmi podchlazená. Celá událost začala v neděli 7.2.2010 kolem 4,00 hodiny ranní, když na linku 158 zavolala neznámá žena, že se nachází venku v Leskovci nad Moravicí, někde kolem kostela a je na pokraji sil. Policisté operačního střediska ihned vyslali hlídku hornobenešovských policistů, kteří provedli vlastní pátrací akci a propátrávali okolí kostela v Leskovci. Mezitím znovu telefonicky kontaktoval operační důstojník oznamovatelku, která telefon z posledních sil zvedla a uvedla, že nyní je za nějakými domky a že jí je velká zima a hrozně fouká. Hornobenešovští policisté na základě těchto poznatků vytipovali lokalitu, kde by se mohla žena nacházet a do několika minut ji vypátrali. Ležela na rozlehlé louce v blízkosti vodního díla Slezská Harta v hlubokém sněhu a byla velmi podchlazená a vůbec nekomunikovala. Místní mladou ženu ve věku 20 let policisté zabalili do svého oblečení. V této chvíli již přijela na komunikaci poblíž místa nálezu i přivolaná rychlá lékařská pomoc a dívka byla následně zabalena do termofolie a uložena do vakuových nosítek. Policisté spolu s pracovníkem rychlé záchranné služby ji nesli hlubokým sněhem k sanitě, která byla vzdálena od místa nálezu 200 metrů, kde bylo pokračováno v jejím ošetření. Když se dívka probrala, tak policistům sdělila, že šla za svým otcem, protože se bála o jeho život, že se jí neozýval. Policisté provedli další pátrací akci a otce nalezli v jeho přechodném bydlišti.   
 
Odcizil naftu i nabíječku
V době od 8. do 9.2.2010 v Rýmařově - Ondřejově dosud neznámý pachatel vypáčil dřevotřískovou desku, která zakrývala otvor na vratech do hospodářské budovy kravína a vnikl dovnitř. Zde ze sudu odcizil 80 litrů nafty, svařovací invektor a akumulátorovou nabíječku. Způsobená škoda činí přes 9 tisíc Kč.
 
Další výrobci a prodejci pervitinu
Policisté toxi týmu z Územního odboru Bruntál realizovali v těchto dnech policejní akci většího rozsahu, která byla zaměřena na výrobu a distribuci pervitinu v okrese Bruntál. Během této akce zadrželi šest osob a provedli tři domovní prohlídky, při kterých byla nasazena i služební fena specializující se na vyhledávání omamných látek. Zajistili 15 gramů čerstvě vyrobeného metamfetaminu a chemikálie potřebné k jeho výrobě.  
U tří mužů ve věku od 20 do 33 let bylo zahájeno trestní stíhání pro zločin nedovolená výroba a jiné nakládání z omamnými a psychotropními látkami a s jedy, za které jim hrozí trest odnětí svobody až do výše deseti let. 
Svého trestního jednání se měli dopouštět tím, že na Krnovsku 26letý muž vyráběl pervitin u 33 letého muže, který nejen poskytoval prostory k výrobě, ale nakupoval i chemikálie a léky potřebné pro výrobu drogy. Vyrobený pervitin si rozdělili na půl, část užili pro vlastní potřebu a zbytek následně prodali i prostřednictvím posledního z obviněných nejméně třem desítkám uživatelů jak z Krnovska, tak Bruntálska. V průběhu čtyř měsíců mohli obvinění vyrobit až čtvrt kilogramu velmi kvalitního pervitinu. 
V minulém týdnu byl rovněž zadržen a obviněn i další 27letý muž z okresu Bruntál, který pomohl při výrobě nejméně 100 gramů pervitinu tím, že poskytl prostory, chemikálie a kupoval léky. Část vyrobené drogy si ponechali výrobci, kteří jsou již stíháni vazebně a část si ponechal tento muž, který následně pervitin prodával v Bruntále dalším osobám. Muž byl rovněž uživatelem drog.
V souvislosti s touto trestnou činností bychom chtěli požádat občany, kteří mají jakékoli informace o výrobě a distribuci omamných a psychotropních látek, aby kontaktovali buď linku 158 a nebo kriminalisty na tel. číslech 974 731 333.
20 - Pohled na stopu č 3.JPG20 - Pohled na stopu č 3.JPG
 
 
                                                          
                                                                                            
  komisař por. Bc. Tušková Pavla

vytisknout  e-mailem