Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Policisté pokračují v boji s drogovou problematikou

KARLOVARSKÝ KRAJ – Obviněni dva dealeři drog a jeden, který drogu přechovával. 

Policisté v Karlovarském kraji stále úspěšně bojují s drogovou kriminalitou. Důkazem toho jsou následující případy.

Karlovarští kriminalisté zahájili trestní stíhání 49letého muže z Karlových Varů, kterého obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu Nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Obviněný muž měl neoprávněně vyrábět drogu pervitin a tu následně na různých místech v Karlových Varech a v Nejdku poskytnout, prodat nebo za protislužbu předat dalším osobám, a to nejméně v 82 případech.  Při domovní prohlídce byly u něj nalezeny chemikálie a technické vybavení k výrobě této drogy. Za stejný trestný čin byl obviněný muž v posledních třech letech odsouzen Okresním soudem. V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na deset let.

Také kriminalisté z Chebu zadrželi 30letého dealera pervitinu z Chebska, který na různých místech v Mariánských Lázních ve více než 20 případech měl prodat, za protislužbu nebo zdarma poskytnou dalším osobám drogu pervitin. Od kriminalistů si převzal usnesení o zahájení trestního stíhání, jako obviněný ze spáchání pokračujícího přečinu Nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na pět let.

Chebským kriminalistům se z drogového deliktu zpovídal i 28letý muž z Chebska. U toho policisté na konci května v nočních hodinách při dopravní kontrole nalezli přepravku se žlutou krystalickou látkou. Provedeným orientačním testem byla zjištěna přítomnost metamfetaminu.
Kriminalisté muže obvinili ze spáchání přečinu Přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu, za který mu v případě prokázání viny hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.

nprap. Kateřina Krejčí
1. 8. 2018

vytisknout  e-mailem