Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Policisté pomáhali při zásahu záchranné služby

Letecká služba kontrolovala průjezd sanitky se zraněnou posádkou Barum rally. 

Zlínsko – Po celou dobu Barum rally monitoruje dopravu v okolí rychlostních zkoušek i v samotném centru krajského města Letecká služba Policie ČR. Sympatická tříčlenná posádka vrtulníku rok co rok podává přehledné informace o situaci v dopravě na Zlínsku a významně tak napomáhá zlepšovat plynulost provozu. Naše silniční hlídky mají pravidelné aktuální informace o průjezdnosti vozovek.
Letecká služba pomáhala také při sobotní přepravě zraněné české posádky vozu, který havaroval na deváté rychlostní zkoušce. Z vrtulníku bylo vidět, kde jsou zácpy a kudy bude cesta do zlínské nemocnice nejrychlejší a nejbezpečnější. Nakonec se k sanitce přidali dva policisté na motorkách, kteří se záchranářům snažili průjezd městem maximálně urychlit.
Barum rally je přitom ojedinělým podnikem svého druhu, kterého se letecká služba účastní. Policejní vrtulník se nejčastěji nasazuje na pátrání po pohřešovaných lidech a nebezpečných pachatelích, kde je jeho úloha nenahraditelná. Policie svou leteckou službu stále častěji využívá i při dopravně bezpečnostních kontrolách. Posádka vrtulníku upozorňuje na příliš nebezpečné a rychlé jezdce a podává o směru jejich jízdy zprávu hlídkám na silnicích. I z výšky lze pomocí dokonalé techniky zaznamenat číslo příslušné registrační značky.
Policejních helikoptér využívají při životně důležitých záchranných akcích všechny složky integrovaného záchranného systému. Kromě policistů jsou to například lékaři a hasiči. Provádějí se záchranné a přepravní lety při velkých požárech, záplavách a jiných katastrofách. Horské službě policisté ve vrtulníku pomáhají při vyprošťování zraněných lidí a jejich převozu z nepřístupných vysokohorských míst do bezpečí.
Letecká služba Policie ČR je celorepublikový útvar se sídlem v Praze.

vytisknout  e-mailem