Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Policisté pomohli zachránit řidiče kamionu

KRAJ - Telefonát majitelky autodopravy na tísňovou linku zachránil řidiči kamionu život. . . . Velký podíl na jeho nalezení mají i policisté. 

V neděli kolem půl páté odpoledne zalarmovala majitelka jedné autodopravy bezplatnou linku tísňového volání 112. Svěřila se s obavami, že od pátku 11. července 2014 postrádá jednoho svého zaměstnance, řidiče kamionu. Vzhedem k tomu, že jsou kamiony opatřeny GPS, viděla místo, kde se vůz nachází, nicméně jeho řidič nereagoval na žádné volání na mobilní telefon.

Oznámení si následně převzali policisté, kterým majitelka autodopravy sdělila, že se kamion nachází na dálnici A30, mezi Osnabrückem a Mele, exit 21 u obce Bissendorf. Policisté z krajského operačního střediska se proto ihned spojili s kontaktním pracovištěm v Petrovicích (Společné centrum česko-německé policejní a celní spolupráce) a požádali kolegy o prověření. Zda se kamion nachází v místě, kde uvedla oznamovatelka a hlavně, co je s jeho řidičem.

Kontaktní pracoviště v Petrovicích požádalo o spolupráci příslušné dálniční oddělení, které odstavený kamion skutečně našlo, a to v obci Bissendorf. Nicméně policisté přijeli právě včas. Řidič měl totiž zdravotní problémy a potřeboval lékařskou pomoc. Tu taky policisté neprodleně přivolali.

Celá tato "mezinárodní záchranná akce" trvala zhruba tři čtvrtě hodiny. Telefonát majitelky autodopravy, která měla strach o svého zaměstnance a následná, skutečně velmi rychlá spolupráce českých a německých policistů, zachránil řidiči kamionu zřejmě život.

 

mjr. Bc. Vlasta Suchánková
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí
15. 7. 2014

vytisknout  e-mailem