Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Policisté pomohli zraněné cizince

KRAJ VYSOČINA: Seniorka z Brazílie upadla ze schodů a vážně se poranila  

Policisté z Dálničního oddělení ve Velkém Beranově poskytovali první pomoc zraněné cizince. Policisté prováděli 22. května v dopoledních hodinách na dálničním odpočívadle 122. kilometru v dopoledních hodinách výkon služby zaměřený na kontrolu nákladní dopravy. Neznámý muž hlídku kontaktoval s informací, že u schodiště motorestu Černá Studánka spadla žena, která se vážně zranila.
 
Hlídka se neprodleně dostavila na místo a na zemi v místě průjezdné komunikace u motorestu našli policisté ležet zraněnou ženu. Žena měla tržnou ránu na čele, ze které silně krvácela a po prvotním ohledání ženina pravá ruka vykazovala znaky zlomeniny. Policisté začali okamžitě s poskytováním pomoci zraněné ženě. Jeden policista vzal svojí bundu a ženě ji podložil pod hlavu, aby hlavu zafixoval. Současně provedl další protišoková opatření. Druhý člen hlídky mezitím kontaktoval operátorku zdravotnické záchranné služby na lince 155.
 
Na místo se dostavila další policejní hlídka. Policisté zajistili místo jako překážku v provozu a z autolékárničky použili termofólii k zakrytí poraněné ženy. Mezitím už na místo přijela posádka zdravotnické záchranné služby. Policisté pomohli záchranářům s transportem ženy do sanitního vozu a z cestovního pasu zjistili její totožnost. Jednalo se o dvaaosmdesátiletou státní příslušnici Brazílie. Policisté na místě provedli šetření s cílem zjistit, jak ke zranění ženy došlo. Na pádu ženy se nepodílela žádná cizí osoba, příčinou pádu byla zřejmě náhlá indispozice. Poté policisté kontaktovali delegátku zájezdu, ke kterému patřila zraněná žena, a zajistili její převoz do jihlavské nemocnice, kam záchranná služba na urgentní příjem převážela zraněnou cizinku. Policisté tak významnou měrou pomohli k záchraně zraněné ženy a svým činem prokázali, že mohou být příkladem pro další kolegy.
 
mjr. JUDr. Dana Čírtková, tisková mluvčí
27. květen 2015
 

vytisknout  e-mailem