Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Policisté poskytovali první pomoc

TEPLICKO - Na balkoně ležel bezvládný senior, policisté museli vyrazit dveře do bytu, aby mu rychle pomohli a další zprávy. 

Policisté poskytovali první pomoc

     Včera po poledni využili kolegové v Teplicích oprávnění dané zákonem o policii, který umožňuje vstup do obydlí například v situaci, kdy je takový postup nezbytný pro ochranu života nebo zdraví osob.

     Před 13. hodinou jsme na tísňovou linku přijali oznámení, že na balkoně v Trnovanech bezvládně leží muž, kterému se asi udělalo špatně a nemůže vstát. Jelikož se do bytu ve třetím poschodí nedalo jinak dostat a hrozilo nebezpečí z prodlení, policisté vyrazili vstupní dveře a seniorovi poskytli první pomoc v podobě zajištění dýchacích cest a zakrytí dekami kvůli lehkému podchlazení. Mezitím zavolali záchranáře, kteří muže s hypoglykemií ošetřili a převezli do nemocnice. Policisté poté byt zajistili, díky jejich rychlému zásahu je senior mimo ohrožení. 

Dluží stovky tisíc

     Několikaleté vězení hrozí 42letému muži, kterého tepličtí kriminalisté obvinili z přečinu úvěrového podvodu. Je podezřelý, že prostřednictvím prodejce ojetých vozidel požádal poškozenou společnost o úvěr ve výši 220 tisíc korun na financování osobního automobilu.  Ve smlouvě, kterou uzavřel, uvedl nepravdivé údaje o výši svých výdajů, v té době už totiž jiným společnostem splácel přes třicet tisíc korun měsíčně, navíc své závazky vyplývající ze smlouvy řádně neplnil.

     Postupně si pak u různých nebankovních společností požádal o další úvěry ve výši pětasedmdesát, třicet a padesát tisíc korun, a aby je získal, opět do smluv uváděl nepravdivé informace a navíc stanovené splátky řádně nehradil. Muž je trestně stíhán na svobodě, v případě uznání viny mu hrozí až pětiletý trest odnětí svobody.

Řídil pod vlivem alkoholu a drog

     Z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky je podezřelý 38letý muž, kterého ve večerních hodinách zastavili v Teplicích policisté z oddělení hlídkové služby. Při dechové zkoušce mu naměřili přes 1,7 promile alkoholu v dechu, navíc měl pozitivní test na přítomnost omamných a psychotropních látek v těle. Řidič byl zadržen a noc strávil v policejní cele, ráno si pak převzal sdělení podezření z přečinu, za který mu v krajním případě hrozí až roční vězení.

Hledáme svědky nehod

     Žádáme občany o pomoc při objasnění okolností dopravní nehody, ke které došlo v době od 8:00 do 18:00 hodin dne 27. ledna 2022 ve Rtyni nad Bílinou u domu č. p. 13, kde měl neznámý řidič neustanoveným vozidlem poškodit elektrickou rozvodnou skříň umístěnou vedle komunikace a z místa odjet, aniž by splnil zákonem stanovenou povinnost při účasti na dopravní nehodě.

      Od nehody měl ujet i řidič, který v době od 10:00 hodin dne 7. února do 8:30 hodin dne 8. února 2022 v Teplicích, ul. Ševčíkova před č. p. 2477 poškodil sloup veřejného osvětlení č. 5048 umístěný na chodníku

     Žádáme případné svědky, kteří by mohli poskytnout relevantní poznatky vedoucí k objasnění příčin a okolností nehod, případně mají k dispozici kamerové záznamy pořízené v době nehod, aby se přihlásili na Dopravní inspektorát Teplice, ul. Husitská 5, telefon 974 439 260, nebo na bezplatnou linku 158.

10. února 2022, mjr. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pio@pcr.cz

vytisknout  e-mailem