Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Policisté překazili loupež

DĚČÍN - Překažená loupež a další krimi  

Přepadení jednoho šluknovského podniku se včera po půlnoci podařilo překazit hlídce policistů z pražské speciální pořádkové jednotky. Strážci zákona si všimli dvou mužů postávajících na rohu obchodního domu, z nichž jeden měl ruce v kapsách. Policisté vytušili, že něco není v pořádku a vydali se osoby zkontrolovat. Jeden z postávajících však začal kvapně odcházet. Pětadvacetiletý mladík, který na místě zůstal, musel vyndat ruce z kapes. Obě měl obalené igelitovými taškami a v jedné třímal kuchyňský nůž s čepelí asi dvacet centimetrů dlouhou. Byl tedy hned zpacifikován a putoval do policejní cely. Nůž mu byl pochopitelně zabaven. O chvíli později hlídka dopadla o rok mladšího komplice, který měl před kontrolou tolik naspěch. Skončil stejně jako kamarád. Následovala zkouška na alkohol, kdy oba vykázali přes jedno promile. Pak přišly na řadu výslechy, během nichž se výtečníci přiznali, že se zrovna chystali přepadnout hernu, údajně proto, že jeden z nich prohrál nějaké peníze. Na závěr si od kriminalistů vyslechli obvinění z přípravy Loupeže. Hrozí jim za to až desetileté vězení.
 
 
Půjčovala si a nevracela
 
Z trestného činu podvodu se v těchto dnech zodpovídá pětašedesátiletá žena z okolí Děčína. Od dvou osob si totiž půjčila desetitisíce korun, které ve smluvený termín nevrátila, přičemž existuje důvodné podezření, že již od samého počátku věděla, že půjčky neuhradí. Včera proti ní kriminalisté zahájili trestní stíhání. Potýká se tak s hrozbou až pětiletého odnětí svobody.
 
 
Zamlčela sňatek
 
O zhruba patnáct tisíc korun se na úkor státu na přídavku na dítě neoprávněně obohatila třiatřicetiletá žena z okolí Rumburku. Na úřadu práce totiž zatajila skutečnost, že se vdala za muže, který má v cizině příjmy z podnikání a který se stal společně posuzovanou osobou. Kriminalisté proti ní včerejšího dne zahájili trestní stíhání pro podvod. Za ten si může pobýt v nápravném zařízení až dva roky.
 
 
Okradl hasiče
 
Policisté z Krásné Lípy v těchto dnech dopadli čtyřiadvacetiletého mladíka, který má mít na svědomí zmizení příruční pokladny z jirkovské hasičské zbrojnice, uvnitř které se nacházely čtyři kreditní karty. Včera mu ve zkráceném přípravném řízení nadělili podezření z neoprávněného opatření platebního prostředku. Za tento přečin nabízí trestní zákoník až dvouletý pobyt ve vězení.
 
 
 
 
1. listopadu 2011
por. Bc. Vojtěch Haňka
Tiskový mluvčí
Preventivně informační skupina Děčín
e-mail : pisdc@mvcr.cz
tel.: 974 432 207, 724 156 293

vytisknout  e-mailem