Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Policisté při fotbale zajistili pět osob

KRAJ VYSOČINA: Před zápasem někdo ukradl z prodejního stánku vstupenky  

Policisté z Krajského ředitelství policie kraje Vysočina realizovali v pátek 8. listopadu bezpečnostní opatření k zajištění bezpečnosti a veřejného pořádku v souvislosti s fotbalovým utkáním mezi domácím celkem FC Vysočina Jihlava a mužstvem FC Baník Ostrava. Utkání bylo vyhodnoceno jako rizikové, proto byli do opatření v adekvátním počtu nasazeni policisté pořádkové, dopravní i kriminální policie. Na opatření se podíleli také členové antikonfliktního týmu.
 
Fotbalovému utkání podle informací pořadatelů přihlíželo celkem 3 049 diváků. Z tohoto počtu bylo 237 fanoušků klubu FC Baník Ostrava a z tohoto počtu bylo 30 fanoušků rizikových. Před začátkem utkání ani při příjezdu a příchodu diváků na stadion nedošlo na území města Jihlavy k žádným incidentům a nebylo zjištěno žádné protiprávní jednání.
 
Před začátkem utkání odcizil zřejmě fanoušek hostujícího celku z prodejního stánku v prostoru stadionu vstupenky do sektoru hostí. Policisté tento incident zadokumentovali a na základě šetření a po vyhodnocení kamerových záběrů byl tento skutek kvalifikován jako přečin krádeže. Ve věci budou prováděny další úkony trestního řízení.
 
V souvislosti s fotbalovým utkáním byla zjištěna další tři protiprávní jednání, která byla kvalifikována jako přestupek. Ve dvou případech se jednalo o přestupek na úseku toxi – držení omamných a psychotropních látek. V jednom případě se fanoušek dopustil přestupku proti veřejnému pořádku a občanskému soužití. V souvislosti se zjištěným protiprávním jednáním byly v pátek zajištěny čtyři osoby. Po skončení utkání musely být proti jedné osobě použity donucovací prostředky ze strany příslušníků pořádkové jednotky. Také tato osoba byla zajištěna pro podezření ze spáchání přestupku proti veřejnému pořádku a občanskému soužití.
 
Po skončení utkání policisté dohlíželi na odchod fanoušků, rozjezd vozidel z parkovišť v okolí stadionu a doprovodili fanoušky Baníku na vlakové nádraží k odjezdu jejich vlaku. Zbývající fanoušci hostujícího celku postupně odjížděli z Jihlavy vlastními dopravními prostředky. K dalším incidentům v okolí stadionu ani na jiném místě ve městě v průběhu večer ani noci nedošlo.
 
kpt. JUDr. Dana Čírtková, vrchní komisař
10. listopad 2013

vytisknout  e-mailem