Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Policisté příšli včas

DĚČÍN - Nepovedení krádež a další tři krimi zprávy z konce minulého týdne 

Trestní stíhání pro krádež a poškození cizí věci zahájili v pátek kriminalisté z Děčína proti dvěma výtečníkům. Ti byli ve čtvrtek přistiženi policisty z železničního oddělení v bezprostřední blízkosti místa, kde došlo k pokusu odcizení komponenty zabezpečovacího zařízení v hodnotě asi přes osmdesát tisíc korun. Naštěstí se trať v současné době nepoužívá, takže nevzniklo bezpečnostní riziko. Následoval tedy přesun do policejní cely. Obviněnému pětadvacetiletému muži a o čtyři roky mladšímu komplici hrozí s ohledem na výši škody až pětiletý pobyt v nápravném zařízení.
 
 
Za kovem do zahrad
 
Posbírat nějaký ten kovový materiál se v sobotu rozhodl dvaatřicetiletý muž z Děčína. Proč ne, ale vybrat si k tomu zahrádkářskou kolonii, vniknout do ní přes plot a branku a prohledávat zdejší kůlny se neukázalo jako šťastná volba. Lapili ho policisté z železničního oddělení a posléze vyřešili pro krádež ve zkráceném přípravném řízení. A protože si takto počínal i přes to, že byl ne tak dávno za obdobný skutek trestán, hrozí mu až tříleté vězení.
 
 
Spát v parku nebyl dobrý nápad
 
Ve zkráceném přípravném řízení řeší pro krádež policisté z obvodního oddělení devětatřicetiletého chlapíka. To si vysloužil tím, že nedávno v parku v Podmoklech odcizil bicykl cyklistovi, který si zde zdřímnul na lavičce. Probuzení asi nebylo nejveselejší, když poškozený zjistil, že kolo za přibližně patnáct tisíc je pryč. Kdyby byl podezřelý věděl, že ho muži zákona dopadnou, asi by nechal cizí dopravní prostředky na pokoji. Takhle může přemítat o trestu, který mu hrozí. Vzhledem k recidivě to mohou být až tři roky strávené ve vězení. 
 
 
Vysvědčení bez námahy
 
Vystudovat zdravotnický obor na vyšší odborné škole ve šluknovském výběžku chtěla pětadvacetiletá žena z Rumburku. Chybělo jí k tomu ale příslušné středoškolské vzdělání. To vyřešila tím, že si opatřila padělané maturitní vysvědčení, na základě kterého pak byla přijata. Nedopadlo to však podle jejích představ a na podvod se přišlo. Dohru měl případ na kriminálce, kde policisté studiuchtivé mladici sdělili obvinění z trestného činu Padělání a pozměnění veřejné listiny. Za ten může soudce udělit trest ve výši až tříletého odnětí svobody.
 
 
 
 
14. listopadu 2011
por. Bc. Vojtěch Haňka
Tiskový mluvčí
Preventivně informační skupina Děčín
e-mail : pisdc@mvcr.cz
tel.: 974 432 207, 724 156 293

vytisknout  e-mailem