Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Policisté přistihli muže při krádeži

JIHLAVSKO: Odcizil přes čtyřicet metrů pletiva 

Policistům se podařilo přistihnout při krádeži muže, který chtěl odcizit v objektu u obce Rančířov drátěné pletivo.
V neděli 26. srpna přijali policisté ve večerních hodinách oznámení od muže, který si v areálu bývalého vojenského objektu všiml podezřelé osoby. Na místo okamžitě vyjela policejní hlídka. Policisté v areálu nalezli mladého muže, který se zde pohyboval. Objekt dále prohledali a u příjezdové cesty policisté nalezli odložené odcizené věci. Podezřelého muže převezli na obvodní oddělení.
Provedeným prověřování policisté zjistili, že podezřelý muž vnikl do areálu kolem páté hodiny večer. Přinesenými kleštěmi odstříhal z oplocení objektu na různých místech přes čtyřicet metrů pletiva. Odcizené pletivo sbalil do několika balíků, které zanechal ležet u cesty. Podezřelý muž měl v úmyslu odvézt odcizené věci následně do výkupny, kde chtěl pletivo zpeněžit a peníze použít pro vlastní potřebu. Při krádeži byl ale přistižen a odcizené pletivo si převzal zpět majitel.
Policisté dále zjistili, že podezřelý muž byl již v minulosti za spáchání majetkové trestné činnosti pravomocně odsouzen k podmíněnému trestu odnětí svobody se zkušební dobou do září roku 2013. Policejní inspektor sdělil osmadvacetiletému muži z Jihlavy podezření ze spáchání přečinu krádež. Policisté případ řeší ve zkráceném přípravném řízení.
 
por. Bc. Jana Kroutilová, komisař
29. srpna 2012
 

vytisknout  e-mailem