Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Policisté přistihli muže těsně po krádeži

CHOMUTOVSKO - Mobilní záchod již měli na vozíku; Recidivistovi hrozí tříletý trest; Vloupal se do ordinace. 

Bezprostředně po krádeži přistihli vejprtští policisté dva muže, kteří měli minulý týden během noci z pozemku stavební parcely u obce Loučná pod Klínovcem odcizit mobilní WC TOI TOI. Jeden z mužů, který pracuje ve stavebnictví, si měl zmíněného WC všimnout pár dní předtím, když byl lyžovat na nedalekém Klínovci. Protože by se mu takový záchod při jeho podnikání prý hodil, rozhodl se ho odcizit. Za tímto účelem si sehnal vozík a také odvoz. O ten požádal svého kamaráda, který ho na místo v nočních hodinách dopravil, a pak spolu měli záchod naložit na připravený přívěsný vozík. V tom si jich však všimli policisté, kteří na místě vykonávali hlídkovou činnost. Na dotaz policistů, co tam dělají, jeden z mužů hned přiznal, že kradou mobilní WC. Podezřelí tedy záchod z přívěsu museli opět složit a vrátili ho na místo. Poté policisté oba podezřelé zadrželi a umístili do cely. Další den si tito muži z Klatovska (oba ve věku 23 let) převzali sdělení podezření ze spáchání trestného činu krádeže. U soudu jim může hrozit až dvouletý trest.

Recidivistovi hrozí tříletý trest

Chomutovští policisté zjistili, kdo má na svědomí krádež vysavače z ubytovny v Jirkově. Podle nich se jí měl dopustit 30letý muž z Chomutova. Ten se na ubytovnu vydal se svou známou ve večerních hodinách údajně za kamarádem. Místo návštěvy však dotyčný prošel celý objekt a na jedné z chodeb sebral volně odložený vysavač v hodnotě 2 tisíce korun, který zakryl svou bundou a z místa odešel. Další den vysavač prodal náhodné osobě za 500 korun a peníze utratil.

Vyšetřovatel zahájil trestní stíhání dotyčného pro trestný čin krádeže. Obviněný, který byl v nedávné minulosti za podobné jednání odsouzen, je stále tzv. „v podmínce“. S ohledem na jeho předchozí trest mu za popsanou krádež hrozí i přes malou škodu až tříletý pobyt za mřížemi.

Vloupal se do ordinace

Ordinace praktického lékaře v Chomutově se v minulém týdnu stala terčem vloupání. Neznámý pachatel vnikl do objektu a odcizil tam mimo jiné počítač, notebook, finanční hotovost a také desítky kusů různých léků. Škoda byla předběžně vyčíslena přibližně na 60 tisíc korun. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení a případ prověřují pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže.

por. Mgr. Miroslava Glogovská

tisková mluvčí

Chomutov 7. března 2022

vytisknout  e-mailem