Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Policisté pronásledovali řidiče kradeného vozidla

PRAHA VENKOV - VÝCHOD - Hledáme řidiče, které mohl svou jízdou ohrozit. 

Policisté z Prahy venkov - východ se v sobotních dopoledních hodinách dne 5. října 2024 zapojili do pronásledování kradeného osobního vozidla.

Kradené auto policisté zpozorovali v 11:05 hodin na silnici mezi Lázněmi Toušeň a Brandýsem nad Labem. Jakmile řidič zaregistroval, že se za ním policisté vydali, začal před nimi rychle a nebezpečně ujíždět přes centrum Brandýsa nad Labem (ulicemi Královická, Jiskrova, Na Celné, Ivana Olbrachta, Maxe Švabinského a Boleslavská) až na exit 14 na dálnici D10. Řidič po celou dobu nereagoval na výzvy k zastavení, najel na dálnici a pokračoval ve směru jízdy na Prahu, kde se snažil projet zúžením a havaroval do svodidel, i tak ale v jízdě pokračoval a to až na sjezd na Brandýs nad Labem, kde ho policisté pomocí PIT manévru zastavili.

Policisté následně za užití hrozby namířené zbraně muže vyzvali, aby z vozidla vystoupil, což nakonec učinil. Kromě řidiče se ve vozidle nacházela i spolujezdkyně. Policisté následně zjistili, že 42letý muž má platný zákaz řízení všech motorových vozidel, ujížděl v kradeném vozidle a navíc pod vlivem drog.

Kriminalisté z Prahy venkov - východ pátrají po řidičích a dalších účastnících silničního provozu, které mohl tento muž v osobním vozidle Škoda Octavia stříbrné barvy v čase mezi 11:05 - 11:20 hodin ve výše uvedených úsecích ohrozit. Tyto řidiče žádáme, aby se policistům ozvali na tel. číslo 735 785 521 a nebo využili linku 158.

por. Mgr. Pavel Truxa
tiskový mluvčí
7. října 2024

Odkazy do noveho okna

mapa jízdy

mapa jízdy 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem