Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Policisté prošli čtyři desítky podniků

BŘECLAVSKO: Jedna dívka neměla ještě patnáct let, přesto popíjela víno.  

Břeclavsko - Poslední prázdninový víkend policisté prověřovali, jak je to v našem regionu s podáváním alkoholických nápojů mládeži. Na Břeclavsku prošli 15 podniků a další akce pokračovala také na Mikulovsku a Hustopečsku – tady hlídky zaměřily svoji pozornost na 24 zábavních zařízení a pohostinství. Celkem tak v hledáčku uvízly téměř čtyři desítky provozoven.

Policisté zkontrolovali 60 mladých návštěvníků, kteří ještě nedovršili hranici plnoletosti. Z uvedeného počtu u deseti z nich zjistili pozitivní dechovou zkoušku. Ve většině případů se jednalo pouze o naměřenou nízkou hodnotu, ovšem zarážející je, že se rekordmankou tentokrát stala teprve 14letá dívka, která nadýchal 0,82 promile. Jak sama přiznala, popíjela víno.
 
Během akce se policisté snažili zjistit, kdo mládeži alkohol podal a samozřejmě, že tato provinění budou mít dohru u správního řízení. Podnapilí byli předáni na místě pracovníkům orgánu sociálně právní ochrany dětí, kteří byli přítomni po celou dobu prováděných kontrol. Ti si jednotlivé případy dořeší po svojí linii.
por. Mgr. Kamila Haraštová, 2. září  2013
mládež.mp3

vytisknout  e-mailem