Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Policisté radili, ale i rozdávali dárečky

VSETÍNSKO: Bedlivě je poslouchalo několik desítek seniorů 

Rožnov pod Radhoštěm - Spoustu zajímavých rad si od policistů vyslechli uplynulou středu Rožnované. Ve velké zasedací místnosti rožnovské radnice se jich sešlo hned několik desítek. Kolegové z místního obvodního oddělení si pro ně připravili nejen zajímavé povídání, rady, několik poučných prezentací, ale také spoustu preventivního materiálu. Cílovou skupinou byli především senioři, kteří patří v současnosti mezi nejzranitelnější věkovou skupinu.

Policisté účastníkům vysvětlovali jak se mají v různých případech zachovat, jak předcházet a snižovat rizika okradení, jak zajistit svůj byt, své cennosti a jak se bezpečně chovat doma a na ulici. Neméně důležitou částí pak bylo poučení o tom, jak postupovat v případě, že se stanou obětí trestného činu, kam zavolat a jaké informace je potřeba si v takovém případě pro policisty připravit. Výklad se stočil i na případy nejrůznějšího podvodného jednání páchaného vůči seniorům. Protože se jedná o velmi aktuální téma, byla návštěvníkům besedy nastíněná všechna možná rizika spojená s těmito nepoctivci, kteří se chovají na první pohled velmi slušně, umí vzbudit důvěru, ale snaží se seniora pomocí lží a předstírání okrást.

Na závěr příjemně stráveného odpoledne, obdrželi všichni účastníci setkání brožurku s radami pro seniory a malý dáreček v podobě reflexního proužku. O tom, že se beseda Rožnovanům líbila, svědčí i spousta otázek, které policisté v průběhu dostali a velký potlesk na konec .

22. ledna 2010, nprap. Ludmila Brousilová

Beseda 1Beseda 1
Beseda 2Beseda 2

 

 

vytisknout  e-mailem