Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Policisté realizovali dopravně bezpečnostní akci

PLZEŇSKÝ KRAJ - Akce byla zaměřená na technický stav vozidel, avšak řidiči nejčastěji nedodržovali zákonem stanovenou rychlost.  

     Policisté realizovali dopravně bezpečnostní akci, která proběhla dne 13. května 2016 na území Plzeňského kraje. Jednalo se o celokrajskou akci, která se zaměřovala zejména na technický stav motorových vozidel, ale i na dodržování dalších předpisů, které vyplývají účastníkům silničního provozu ze zákona o provozu na pozemních komunikacích.
     Samotná akce byla rozdělena na dvě části. První část se orientovala na hlavní pozemní komunikace v okolí Plzně. Druhá část se orientovala na hlavní silnici mezi Folmavou a Plzní a dálnice. Celkem bylo do akce nasazeno 18 policistů z dopravní policie, kteří zkontrolovali celkem 184 vozidel, přičemž bylo zjištěno 127 přestupků v dopravě, které byly na místě ve 118 případech vyřízeny blokovými pokutami v celkové výši 70 500 korun. Zbývajících 9 přestupků pak bylo oznámeno příslušným správním orgánům. Policisté v rámci akce zjistili celkem v 72 případech porušení stanovené rychlosti, dále v 16 případech nepoužití bezpečnostních pásů a ve 4 případech nevyhovující technický stav vozidla. V dopravně bezpečnostních akcích budou policisté na území Plzeňského kraje i nadále pokračovat.

por. Ing. Jan Koželuh
16. května 2016

vytisknout  e-mailem