Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Policisté řešili devět dopravních nehod

KUTNOHORSKO – To, jak bezpečný bude provoz na silnicích, záleží především na řidičích. 

Během úterka 6. března 2018 řešili dopravní policisté na Kutnohorsku celkem devět dopravních nehod. V pěti případech se jednalo o větší nehody a ve dvou o menší.

V jednom případě kolem půl šesté ráno řidič s vozidlem značky Renault Thalia jel ve směru od obce Lipina k obci Krasoňovice. Po projetí zatáčkou uvedl vozidlo do smyku, přejel do protisměru do silničního příkopu. Zde narazil do dřevěné oplocenky a vzestupného svahu. Vlivem nárazu došlo k přetočení vozidla na střechu. Dechová zkouška u řidiče prokázala pozitivní hodnoty na přítomnost alkoholu v dechu. Policisté muže řádně poučili. Lékařské vyšetření řidič nepožadoval. Příčiny, okolnosti a míra zavinění je v šetření.

Při další nehodě řidička s vozidlem značky Ford havarovala do vzrostlého stromu, kdy na rovném úseku silnice směrem od obce Suchdol k obci Dobřeň dostala smyk. Alkohol byl vyloučen na místě provedenou dechovou zkouškou. Mladá řidička byla převezena do pražské nemocnice. Příčiny, okolnosti a míra zavinění je v šetření.

K další nehodě došlo v odpoledních hodinách v katastru obce Třebětín. Řidič s vozidlem značky Renault vyjel na silnici ve směru od obce Bohdaneč směrem k obci Třebětín mimo komunikaci do silničního příkopu, kde narazil do vzestupného svahu. Nárazem došlo k odmrštění vozidla na komunikaci, kde se pak přetočilo na střechu. Řidič byl následně převezen do okolní nemocnice. Alkohol byl vyloučen na místě provedenou dechovou zkouškou. Příčiny, okolnosti a míra zavinění je v šetření.

NEZAPOMEŇTE!

Mokrá silnice je 2x více kluzká než suchá silnice.

Zasněžená silnice je 2x více kluzká než mokrá silnice.

Silnice s náledím je 2x více kluzká než zasněžená silnice.

Brzdná dráha zimní pneumatiky je při 50 km/hod poloviční ve srovnání s letní pneumatikou!

Více naleznete zde:http://www.ibesip.cz/cz/ridic/zasady-bezpecne-jizdy/jizda-v-zime

por. Mgr. Vendulka Marečková
tisková mluvčí
P ČR Kutná Hora
7. března 2018

vytisknout  e-mailem