Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Policisté řešili tragická úmrtí

Jindřichův Hradec - Ve znamení tragických úmrtí prožívali tento víkend policisté a kriminalisté z Jindřichova Hradce. (Hlasová schránka 974 221 116) 

Policisté z Jindřichova Hradce se celý víkend setkávali tváří tvář se smrtí. I takovéto okamžiky patří k policejní práci.


V pátek po obědě v lesním porostu u obcí Hatín a Jemčina padl vlivem poryvu větru ztrouchnivělý strom na jednašedesátiletého muže z Hradecka. Muž na místě podlehl svým zraněním. Přivolaný lékař vyloučil cizí zavinění. Tragická událost se odehrála při těžbě dřeva. Případ nyní šetří policisté z Obvodního oddělení Jindřichův Hradec.


V sobotu v ranních hodinách vyjela policejní hlídka prověřit oznámení o bezvládně ležícím muži u autobusového nádraží v Dačicích. Policisté skutečně nalezli za autobusovým nádražím, pod řadou stromů vedle lavičky, na zemi ležícího mrtvého šestapadesátiletého muže z Třebíče. Přivolaný lékař nestanovil příčinu smrti, a proto bude provedena zdravotní pitva. Celý případ nyní šetří kriminalisté z Územního odboru policie Jindřichův Hradec.


Podobný případ šetří policisté z Obvodního oddělení Studená. Na základě oznámení nalezli v lesním porostu u Nové Olešné mrtvého místního staršího občana. I v tomto případě proběhne zdravotní pitva k určení přesné příčiny smrti. Policisté předpokládají, že muž mohl v lese zemřít koncem týdne, nalezen byl v sobotu v odpoledních hodinách. Policisté šetřením nezjistili cizí zavinění.
 

mjr. Mgr. Jiří Matzner, pisjc@mvcr.cz

14. listopadu 2010

 

vytisknout  e-mailem