Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Policisté rozdávali reflexní vesty pro spolujezdce

DOMAŽLICKO - Preventivní akce připomíná povinnost mít u sebe ve vozidle reflexní vesty pro osádku automobilu.  

     Do celorepublikové preventivní akce, která je zaměřena na zvyšování viditelnosti nejen řidičů, ale i všech dalších účastníků silničního provozu, se během dnešního odpoledne zapojili také domažličtí dopravní policisté ve spolupráci s tiskovou mluvčí. Na vybraných frekventovaných úsecích hlavních silničních tahů v rámci silničních kontrol rozdávali reflexní vesty.
     Řidiči byli upozorněni na to, že podle ustanovení zákona o silničním provozu patří k povinné výbavě motorového vozidla právě reflexní vesta, respektive jedna oděvní součástka z reflexního materiálu, kterou jsou povinni si obléknout při nouzovém stání na pozemní komunikaci mimo obec. V případě porušení tohoto právního předpisu policisté mohou uložit sankci až do výše 2 tisíce korun.
     Všichni kontrolovaní motoristé přijali s radostí reflexní vesty. To, že je důležité být v silničním provozu řádně viděn, si všichni velmi dobře uvědomovali a tuto akci Policie České republiky pořádanou ve spolupráci s Českou kanceláří pojistitelů uvítali a velmi kladně hodnotili.

por. Mgr. Dagmar Brožová
19. února 2016
 

Odkazy do noveho okna

DBA vesty

DBA vesty 

Detailní náhled

DBA vesty

DBA vesty 

Detailní náhled

DBA vesty

DBA vesty 

Detailní náhled

DBA vesty

DBA vesty 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem