Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Policisté rozkryli krádež náklaďáku s návěsem

MOST - Je za tím spletitá cesta.  

Od poloviny července policisté pátrali po ukradeném nákladním vozidle s návěsem. Zároveň šetřili, kdo to má na svědomí. Hodnota vozu značky Tatra včetně nákladu se šplhala k téměř dvěma miliónům. O případu policisté informovali v tiskové zprávě ze dne 17. července 2013 – viz odkaz zde. Auto s návěsem naloženým patnácti tunami napytlovaného písku a „pískovačkou“ zmizel v noci z 16. na 17. července 2013 z areálu v Záluží. V těchto dnech kriminalisté krádež rozkryli. Už znají jméno muže, který za tím stojí. Podle nic se jedná o 26letého Mostečana. Muž skutek doznal. Po krádeži se s autem vydal na spletitou cestu, která nakonec policistům pomohla k jeho dopadení a zajištění ukradených věcí. Ze Záluží vyrazil směrem na Žatecko a Kadaňsko, kde měl do přírody vyházet písek a další věci z návěsu, které považoval za zbytečné. Potom údajně vůz asi na dva dny odstavil na odlehlé polní cestě. Po dalším usednutí za volant ho provázela jenom smůla. Při projížďkách měl v obci na Chomutovsku s autem „trefit“ roh rodinného domu. S majitelem, který ho při tom uviděl, se měl domluvit na opravě. Podle informací, které policisté mají, tak dodnes ale neučinil. Nárazem do baráku se navíc poškodila náprava návěsu. Zřejmě už o poškozenou část auta nestál a tak se vydal do sběrny. Ještě předtím měl u silnice na Chomutovsku z návěsu vyhodit další část nákladu – kompresor. Ten v příkopu za nějakou dobu našel náhodný svědek a nález oznámil. Policisté věc zajistili. Otázkou bylo, odkud pochází. Když se toho dopátrali, byli již blíže k objasnění případu. Potom zkontaktovali poškozeného, který po příjezdu na místo rovnou potvrdil vlastnictví v nedaleké sběrně zaparkovaného návěsu. Netrvalo dlouho a policisté věděli, kde je i ukradená tatrovka. Objevili ji na dvoře, který patří příbuznému mladého Mostečana. 26letý muž ji tam měl zaparkovat a částečně přetřít jinou barvou. Údajně chtěl auto použít na náhradní díly. Včera byl nalezen i napytlovaný písek. Rovnou si ho převzal majitel. Za návěs prodaný do sběrny měl mladý muž inkasovat necelých dvacet dva tisíce korun. Mostečan si již převzal sdělení obvinění z trestného činu krádeže. Soud ho za to může poslat za mříže na období od dvou do osmi let. To ale není všechno, z čeho ho policisté viní. Vzhledem k tomu, že usedl za volant i přes vyslovený zákaz, tak mu přibyl trestný čin maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Kriminalisté prověřují i to, že Mostečan měl zneužít nacionále jiné osoby. K tomu mělo dojít tím, když ze sebe chtěl smýt podezření z krádeže auta a policistům předložil smlouvu o koupi vozidla od jiné osoby.


 

Do věznice ho vezli policisté

Rozhodnutí okresního a ani krajského soudu nebral v potaz 41letý Litvínovan. Podle úřadů měl být už od sedmého června ve věznici, kde si měl odpykávat trest. Tomu se ale vyhýbal. Za mříže ho museli odvézt policisté, kteří ho dopadli jako osobu v celostátním pátrání. Muž z Litvínova ještě vyfasoval sdělení podezření z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.


 

Zatímco spal, zloděj mu ukradl batoh

Krádež zavazadla šetří mezibořští policisté. Taška s popruhem poškozenému zmizela v době jeho spánku ve stanu. Zloději stačilo rozepnout zip a zašmátrat, protože mladík ji měl uloženou hned na kraji u svých nohou. Hodnota ukradených věcí byla vyčíslena na dva tisíce korun. V tašce byly uschovány doklady, platební karta a drobnosti. Policie po chmatákovi pátrá. Případ šetří jako trestné činy krádež na osobě a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.


 

Někdo poškodil lak auta

Někdo neznámý poškodil lak auta značky VW Golf. Škoda způsobená různými rýhami po obvodu vozu se dostala až na 25 tisíc korun. Policie po pachateli trestného činu poškození cizí věci pátrá. Ke skutku došlo v litvínovské ulici Tržní.


 

Kdo zapálil dva kontejnery? Zjišťují to policisté

Policisté zjišťují, kdo zapálil dva kontejnery v Rozmarýnové ulici v Mostě. Požárem neznámý poberta způsobil škodu přesahující pět tisíc korun. V případě dopadení mu hrozí postih za přečin poškození cizí věci.


 

por. Alena Bartošová

KŘP Ústeckého kraje

2. srpna 2013


 

vytisknout  e-mailem