Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Policisté rozmluvili muži skok z mostu

ŽĎÁRSKO: Profesionálním zásahem policisté pomohli zachránit život mladého muže 

V pondělí 4. května po jednadvacáté hodině přijali policisté na tísňové lince 158 oznámení od muže, který sdělil, že stojí na mostě Vysočina a chystá se skočit dolů. Operační důstojník na dálniční most okamžitě vyslal hlídky dálničního oddělení a obvodního oddělení ve Velkém Meziříčí. Dále byl na místo vyslán policejní vyjednavač a zdravotnická záchranná služba.
Jako první na most během velmi krátké doby přijeli policisté velkomeziříčského obvodního oddělení, kteří spatřili mladého muže stojícího za ochranným zábradlím. Policisté s mužem navázali kontakt a po několika minutách se jim ho podařilo přesvědčit, aby přišel blíže k nim. Poté se postavili tak, aby muži zamezili v případném pokusu o skok z mostu a následně ho odvedli do bezpečného prostoru.
Při prokázání totožnosti policisté zjistili, že se jedná o pětadvacetiletého muže ze Žďárska. Při dechové zkoušce mu policisté naměřili 1,98 promile alkoholu v dechu. Přivolaný lékař muže vyšetřil a doporučil jeho převoz na protialkoholní záchytnou stanici. Vzhledem k tomu, že muž pod vlivem alkoholu svým jednáním ohrožoval svůj život a zdraví, policisté ho zajistili a převezli k vystřízlivění na záchytku.
Policisté tak svým rychlým a profesionálním zásahem pomohli zachránit život mladého muže.
 
por. Bc. Monika Pátková, komisař
6. května 2015

vytisknout  e-mailem