Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Loupež stará dva roky

BŘECLAVSKO: Důkladné zajištění stop přivedlo kriminalisty k objasnění. 

Břeclav - Práce kriminalistů při objasňování zejména závažné trestné činnosti se může někdy jevit jako běh na dlouhou trať. Mnohdy právě dlouhodobá mravenčí práce a důkladné zajištění veškerých stop na místě činu vedou k úspěchu a objasnění i starších případů.

Přesně tak je tomu u kauzy, která se stala před dvěma lety na odpočívadle dálnice D2. V březnu 2010 se u hraničního přechodu v Lanžhotě  odehrálo loupežné přepadení. Přestože se ženě za přepážkou podařilo utéci a schovat se do vedlejší místnosti, zažila na vlastní kůži to, co ostatní vidí pouze ve filmových scénách. Pachatel byl maskovaný, měl na hlavě kuklu  a v ruce držel střelnou zbraň. Policisté tehdy ihned  po přijetí oznámení vyjeli na místo, kde se začalo rozjíždět vyšetřování případu. Při ohledání místa činu zajistili veškeré stopy, a právě to jim později dopomohlo k dopadení pachatele.
 
V těchto dnech totiž rozšířili trestní stíhání u pětadvacetiletého muže, který je v současné době ve věznici. Letos v březnu byl zadržen i s ostatními třemi komplici a všichni byli společně obviněni ze zločinu loupeže. Vyšetřovatel je obvinil z přepadení, kterého se měli dopustit vloni tři dny před Štědrým dnem. Tehdy se po společné domluvě vypravili přepadnout směnárnu u hraničního přechodu v Mikulově. Dva z nich vnikli maskovaní dovnitř a se střelnou zbraní se domáhali vydání peněz. S uloupeným obnosem je další společníci naložili a odjeli pryč. Policistům se za necelé tři měsíce podařilo celou skupinku zadržet a obvinit. Tím ovšem práce neskončila. V elektronickém systému se postupně srovnávaly také zajištěné stopy z další trestné činnosti a nyní se potvrdilo, že práce kriminalistů nebyla marná. Vyšlo najevo, že i při loupeži na dálničním odpočívadle figuroval jeden ze zadržených mladíků. Pětadvacetiletý násilník byl obviněn z další loupeže a policisté se případu věnují i nadále. 
por. Mgr. Kamila Haraštová, 2. srpna 2012 
LP - rozšířené TS.wav

 

vytisknout  e-mailem