Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Policisté s celníky si posvítili na cizince

LIBEREC - Policisté z Odboru cizinecké policie Liberec ve spolupráci s celníky provedli počátkem února kontrolu některých libereckých provozoven s občerstvením. 

Počátkem února letošního roku provedli policisté z Odboru cizinecké policie Liberec na základě získaných poznatků součinností kontrolu některých libereckých provozoven s občerstvením. Celá akce byla zaměřena na dodržování povinností cizinců dle zákona o pobytu cizinců na území České republiky č. 326/1999 Sb. a zároveň na nelegální zaměstnávání cizinců.

Do akce se zapojila téměř desítka policistů z Odboru cizinecké policie Liberec včetně specialistů na kontrolu dokladů a čtyři pracovníci Celního úřadu pro Liberecký kraj. Během akce zkontrolovali celkem 5 provozoven na teritoriu města Liberec. V těchto provozovnách provedli kontrolu celkem 17 cizinců, mezi nimiž byli příslušníci zemí Turecka, Egypta, Uzbekistánu, Ukrajiny a Republiky Kosovo. Dále policisté provedli kontrolu 8 občanů České republiky. Kontrolou cizinců zjistili 4 přestupky dle zákona o pobytu cizinců na území České republiky, které vyřešili uložením blokových pokut v celkové výši 1.800,- korun. V jednom případě zjistili neoprávněné zaměstnání občana cizí státní příslušnosti. Cizince policisté zajistili a zahájili s ním správní řízení pro porušení  zákona o pobytu cizinců na území České republiky, kdy cizinec měl vyhoštění z naší republiky. Další 2 případy cizinců s podezřením na porušování pracovně - právních vztahů budou po došetření postoupeny na Oblastní inspektorát práce Liberec.

Ze strany cizinecké policie se budou podobné akce v budoucnu opakovat.


19.2.2015
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

 

Odkazy do noveho okna

kontrola provozen 3

kontrola provozen 3 

Detailní náhled

kontrola provozoven 1

kontrola provozoven 1 

Detailní náhled

kontrola provozoven 2

kontrola provozoven 2 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem