Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Policisté s Drägery v ulicích

LIBEREC - Konala se již pravidelná velikonoční DBA 

Tak jako každý rok, tak i letos, se na Velikonoce zaměřili dopravní policisté na řidiče. A zejména na to, zda neřídí po požití alkoholu. Akce probíhala čtyři hodiny v celém okrese Liberec, a to od 10.00 do 14.00 hodin. Během této doby zkontrolovali policisté 249 řidičů a zjistili 18 přestupků v dopravě. Žádný z nich se však netýkal alkoholu. Všichni kontrolovaní řidiči měli negativní dechovou zkoušku.
Nejčastěji tak řešili policisté řidiče za to, že neměli bezpečnostní pás nebo za špatný technický stav vozu. Celkově tak na pokutách vybrali necelých deset tisíc na pokutách.

Dopravně bezpečnostní akce se konala i v pátek, od 7.00 do 11.00 hodin. Policisté zkontrolovali 74 řidičů a u 24 z nich zjistili přestupky. V nich naprosto jednoznačně dominovalo nepoužití bezpečnostních pásů. Za tento přestupek policisté pokutovali třináct řiidčů v částce 7 700 korun. Druhým nejčastějším přestupkem bylo překročení rychlosti a v neposlední řadě špatný technický stav vozu. Řidiči celkově zaplatili bezmála osmnáct tisíc korun na pokutách.

 

Vlasta Suchánková
pislbc@mvcr.cz    974 466 207

vytisknout  e-mailem