Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Policisté se na rizikový víkend připravili

Konec letních prázdnin se blíží mílovými kroky a nejen pražští policisté očekávají zvýšený provoz a možné komplikace v silniční dopravě. Proto policisté zvýší dohled nad silničním provozem a připravili také řadu dopravně preventivních akcí. 

Již začíná poslední prázdninový víkend a začátek školního roku je neodvratně před námi. Z prázdnin se vrací většina rekreantů do svých domovů a to samozřejmě bude mít nemalý vliv na hustotu silničního provozu.
Policisté odboru služby dopravní policie Krajského ředitelství policie hlavního města Prahy a dopravních inspektorátů Obvodních ředitelství policie Praha I.- IV. se v nadcházejícím období zaměří na dohled na bezpečnost a plynulost v silničním provozu zejména na páteřních komunikacích. V zorném poli policistů budou samozřejmě motoristé ale i chodci, a to především v oblastech zvýšeného pohybu dětí (školní zařízení).
Policisté připravili na následující dny řadu dopravně preventivních akcí, do kterých se zapojí vrtulník vybavený technikou umožňující monitorování provozu v dopravní špičce a také policisté na motocyklech se záznamovým zařízením pro dokumentaci přestupků řidičů. Vedení Krajského ředitelství policie hlavního města Prahy rozhodlo posílit také řady policistů oddělení dopravních nehod, aby případné dopravní nehody na páteřních komunikacích byly zpracovány v krátkém čase a nedošlo k dlouhodobému omezení provozu.
Všechna Obvodní ředitelství policie Praha I. – IV. budou na začátku školního roku dozorovat bezpečnost chodců přecházející vozovky u jednotlivých škol podle předem vytipovaných lokalit. Policisté z Oddělení řízení dopravy Odboru služby dopravní policie Krajského ředitelství policie hlavního města Prahy budou ve spolupráci s kolegy z Preventivně informační skupiny Krajského ředitelství policie hlavního města Prahy preventivně působit na chodce 1. září v ulici Jeremenkova v rámci dopravně preventivní akce: „Zebra se za tebe nerozhlédne“, s touto akcí se budou občané setkávat ale i v dalších lokalitách hlavního města Prahy.
Jednatřicátého srpna tohoto roku se také pražští dopravní policisté zúčastní každoroční soutěže „O nejlepšího regulovčíka“, která spočívá v řízení vybraných křižovatek pokyny policisty. Tato aktivita, kdy jsou policisté při řízení provozu přítomni přímo v křižovatce, přispívá nejen ke zklidnění dopravy, ale i ke zviditelnění hlídek Policie ČR v ulicích a tím působí především preventivně. 

vytisknout  e-mailem