Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Policisté se o prázdninách zaměřili na motorkáře

LIBERECKO - První srpnový den se na Liberecku konala dopravně bezpečnostní akce zaměřená na řidiče motocyklů.  

Během letních prázdnin probíhají desítky dopravně bezpečnostních akcí. Vzhledem k tomu, že v letních měsících vyjedou řidiči motocyklů na svých strojích a dochází tak k mnoha dopravním nehodám, zaměřili se liberečtí policisté více na tyto účastníky silničního provozu. Jedna z dopravně bezpečnostních akcí na Liberecku proběhla hned první sprnový den. Policisté se při akci zaměřili zejména na dodržování pravidel silničního provozu řidiči motocyků, dodržování nejvyšší povolené rychlosti, technický stav motocyklů a používání ochranné přilby. Mimo jiné pátrali policisté během akci po hledaných a pohřešovaných osobách a vozidlech a věcech.

Do akce bylo na území Libereckého kraje nasazeno více jak desítka policistů jak z dopravní, tak i pořádkové policie, kteří během akce zkontrolovali 83 řidičů nejen motocyků, ale i osobních a nákladních vozidel. V 15 případech zjistili porušení zákona ze strany řidičů, kdy ve 13 z nich tato porušení řešili na místě uložením blokové pokuty v celkové výši 2.600,- korun. Ve dvou případech přestupky oznámili příslušnému správnímu orgánu. Nejčastějším prohřeškem řidičů bylo nedodržení povolené rychlosti, a to celkem v 8 případech, následoval špatný technický stav vozidel - celkem ve 3 případech a v neposlední řadě nepoužívání bezpečnostních pásů - ve 2 případech. U jednoho z řidičů motorových vozidel  zjistili policisté během akce, že neměl za volantem co dělat. Kontrolovali jej v ulici Chrastavská před čerpací stanicí ve vozidle Škoda Fabia. Řidič měl platný zákaz řízení motorových vozidel pro všechny skupiny  uložený Magistrátem hlavního města Prahy.

Vzhledem k nepříznivému vývoji dopravní nehodovosti řidičů motocyklů se nejednalo o poslední akci, která se v motorkářské sezóně uskutečnila.


11.8.2015
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem