Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Policisté se o víkendu zaměřili na řidiče

PELHŘIMOVSKO: Čtrnáct řidičů bylo pod vlivem alkoholu nebo drog 

Pelhřimovští policisté se o uplynulém víkendu zaměřili na kontrolu řidičů motorových vozidel a to jak v rámci dopravně bezpečnostní akce, tak i při běžném výkonu služby.
V rámci územního odboru Pelhřimov zjistili policisté během uplynulého víkendu celkem čtrnáct řidičů, kteří byli pod vlivem návykové látky. V pěti případech se jednalo o jiné návykové látky, tedy marihuanu a pervitin. Alespoň jednu z těchto drog prokázal test u čtyř mužů a jedné ženy, věk těchto řidičů je mezi jednadvaceti a třiatřiceti lety. Pro další postup v těchto případech bude rozhodující výsledek odborného zkoumání v oboru toxikologie.
U zbylých devíti řidičů policisté zjistili přítomnost alkoholu. Ve všech těchto případech se jednalo o muže a to ve věku od devatenácti do třiapadesáti let. Tři řidiči nadýchali hodnotu pod hranicí jednoho promile a dopustili se tak přestupku na úseku zákona o provozu na pozemních komunikacích. Hrozí jim tak pokuta dva a půl až dvacet tisíc korun. Šest řidičů nadýchalo přes jedno promile a v těchto případech policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Třem řidičům už sdělili podezření a případy řeší ve zkráceném přípravném řízení. Nejvyšší hodnotu alkoholu v dechu, a to 2,23 promile, naměřili policisté u dvaadvacetiletého muže, kterého kontrolovali v sobotu před čtvrtou hodinou ráno v Jírově ulici v Kamenici nad Lipou. U čtyřiadvacetiletého muže kontrolovaného v sobotu večer v Pelhřimově navíc policisté zjistili přítomnost alkoholu i amfetaminu.
 
por. Bc. Monika Pátková, komisař
15. dubna 2014

vytisknout  e-mailem