Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Policisté se při dopravní akci zaměřili na chodce

KLADENSKO – V kladenském okrese policisté zkontrolovali jednasedmdesát chodců a přes dvě stě řidičů. 

Krajská dopravně bezpečnostní akce se zaměřením na viditelnost chodců a ostatních účastníků silničního provozu probíhala v tomto týdnu od pondělí do středy v rámci celého Středočeského kraje. Tentokrát se policisté dopravní a pořádkové služby zaměřili na nejohroženější účastníky silničního provozu, chodce a cyklisty. Jejich pozornosti však neunikli ani řidiči. Při kontrolách rozdávali nejen pokuty, ale i reflexní pásky, šle, vesty, tašky a jiné předměty s reflexními prvky.

Kladenští policisté se do této dopravně bezpečnostní akce zapojili ve dnech 6. a 8. prosince  2021 v průběhu odpoledních hodin v časovém rozmezí od 14.30 do 18.30 hodin, a to po celém území okresu Kladno. Policisté prováděli výkon služby na vytipovaných pevných stanovištích a v některých úsecích byli účastníci silničního provozu kontrolováni i pohyblivými policejními hlídkami.

V průběhu dvoudenní akce v okrese Kladno policisté zkontrolovali celkem 202 vozidel a 71 chodců. Celkem bylo řidičům uděleno 17 pokut, z toho 15 pokut bylo vyřešeno na místě uložením blokové pokuty ve výši 6 900,-Kč, 2 pokuty byly oznámeny správnímu orgánu. U jednoho z řidičů byl zjištěn přestupkový alkohol. Dále policisté při kontrolní činnosti chodců zjistili 5 přestupků, kdy neměli reflexní označení při pohybu po pozemní komunikaci mimo obec. Přestupky chodců byly vyřešeny na místě domluvou. Zkontrolován byl i 1 cyklista, u kterého nebylo zjištěno žádné pochybení. 

Viditelnost lze zvýšit vhodnou barvou oblečení a právě i doplňky z fluoresenčních a reflexních materiálů, které zvyšují světelný kontrast vůči pozadí a prodlužují tak vzdálenost, na jakou může řidič chodce nebo cyklistu zaznamenat. 

V těchto dopravně bezpečnostních akcích budou policisté pokračovat i v následujících dnech.

nprap. Jana Šteinerová
9. prosince 2021

Odkazy do noveho okna

DBA zaměřená na viditelnost

DBA zaměřená na viditelnost 

Detailní náhled

DBA zaměřená na viditelnost

DBA zaměřená na viditelnost 

Detailní náhled

DBA zaměřená na viditelnost

DBA zaměřená na viditelnost 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem