Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Policisté se při dopravních kontrolách zaměřili na chodce a cyklisty

BEROUNSKO – Na důležitost jejich viditelnosti upozorňovali rozdáváním reflexních vest a pásků. 

Policisté z Dopravního inspektorátu v Berouně si v několika uplynulých dnech posvítili v rámci dopravně bezpečnostních akcí na viditelnost chodců a cyklistů.

Cílem těchto preventivních aktivit je především upozornění účastníků silničního provozu na jejich viditelnost a zranitelnost. Chodci a cyklisté jsou nejohroženějšími účastníky silničního provozu. Viditelnost ale můžou vhodnými reflexními prvky významně prodloužit.

Během dopravních akcí kontrolovali povinnost chodců, a mít na sobě při snížené viditelnosti prvky z retroreflexního materiálu. K tomuto účely perfektně poslouží reflexní pásky nebo vesty. Právě tyto prvky dostali někteří řidiči a chodci v rámci dopravních kontrol.

Policisté se během kontrol zaměřili i na cyklisty a povinnou výbavu jízdních kol, která je zejména za snížené viditelnosti velmi důležitá. Jízdní kolo musí být opatřeno přední odrazkou bílé barvy, zadní odrazkou červené barvy, oranžovými odrazkami na pedálech a na paprscích kol. Za snížené viditelnosti a ve tmě je nezbytností přední světlomet bílé barvy a zadní světlomet červené barvy. Doporučujeme pro jízdu ve tmě nebo za snížené viditelnosti využívat spíše méně frekventovaná místa a cyklostezky.

Pamatujte, že je důležité nejen vidět, ale i být viděn.

nprap. Simona Vacherlohnová
preventistka P ČR ÚO Beroun
4. listopadu 2022

Odkazy do noveho okna

Dopravní kontroly

Dopravní kontroly 

Detailní náhled

Dopravní kontroly

Dopravní kontroly 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem