Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Policisté se strážníky kontrolovali parky a ubytovny

JABLONEC NAD NISOU – Po skončení prvoligového fotbalového utkání policisté se strážníky kontrolovali ve městě parky a ubytovny. 

V sobotu 30. září odpoledne se v Jablonci nad Nisou na stadionu Střelnice odehrálo prvoligové fotbalové utkání mezi celky FK Jablonec a 1. FC Slovácko. Policisté i městští strážníci již před jeho začátkem i po jeho skončení dohlíželi na klid a veřejný pořádek ve městě. V souvislosti s tímto fotbalem policisté řešili v rámci dohledu nad bezpečností silničního provozu pouze přestupky v dopravě a dále jeden přestupek týkající se držení omamných a psychotropních látek.

Po skončení fotbalového utkání se policisté společně se strážníky zaměřili výkon služby také na kontrolu veřejného pořádku v parcích v centru města, a to v Tyršových sadech a v parku u muzea v ulici Jiráskova. V rámci pátrání po osobách v těchto lokalitách zkontrolovali téměř desítku osob. Se stejným zaměřením, tedy za účelem pátrání po osobách, policisté i strážníci na území města provedli ještě v podvečer kontroly na dvou ubytovnách – jedné na teritoriu Obvodního oddělení Jablonec nad Nisou a druhé na teritoriu Obvodního oddělení Jablonec nad Nisou – Mšeno. Při těchto kontrolách policisté zkontrolovali témě čtyři desítky osob a u jedné z nich byl zjištěn doklad totožnosti procházejícím databází pátrání po dokladech.

Na závěr můžeme konstatovat, že uvedené kontroly v parcích a ubytovnách nebyly tak rozsáhlé jako kontroly provedené v součinnosti s dalšími složkami minulý měsíc. Ovšem i takové kontroly s využitím policistů a strážníků při nasazení do různých bezpečnostních opatření budou v následujícím období ve městě probíhat a budou mít své místo i v rámci běžného výkonu obou bezpečnostních složek – jak policistů, tak samozřejmě i městských strážníků.


3. 10. 2023
nprap. Dagmar Sochorová
tisková mluvčí, KŘP Libereckého kraje

vytisknout  e-mailem