Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Policisté se věnují také seniorům

LITOMĚŘICE – V průběhu tohoto měsíce se policisté více zaměřili na preventivní programy pro seniory 

V pondělí navštívil litoměřické seniory v jejich klubu zástupce policie a BESIP. Beseda byla zaměřena především na bezpečí seniorů v dopravním prostředí, zejména na jejich viditelnost a bezpečné přecházení přechodů pro chodce. Policistka přítomné informovala také o tom, jak minimalizovat riziko kapesních krádeží či jak se nestát obětí podvodníků a předala jim preventivní letáčky. Na závěr obdrželi všichni účastníci besedy od regionálního zástupce BESIPu reflexní doplňky, které zlepší jejich viditelnost v podzimním období.
 

Úterní den patřil lovosickým seniorům. Město Lovosice zajistilo promítání filmu „Šmejdi“ v kulturním zařízení Lovoš a přizvalo i zástupce policie. V tomto případě se téma besedy úzce dotýkalo prodejních a předváděcích akcí, kterých se především senioři často účastní. Preventivní doporučení k uvedenému tématu a letáčky od policistů obdrželi všichni přítomní po zhlédnutí filmu.
 

Nový preventivní program pro seniory odstartoval ve středu v Litoměřicích. Preventivní projekt s názvem Chraň sebe i svůj majetek“ je zaměřen na osoby vyššího věku a má přinést doporučení a rady na ochranu osob a majetku. Tento projekt bude opakovaně probíhat na ÚO PČR v Litoměřicích v průběhu měsíce října a všichni zúčastnění senioři získají kromě preventivních informací i reflexní doplňky, které zajistilo město Litoměřice.
 

18. 10. 2013
nprap. Pavla Kofrová
 

Odkazy do noveho okna

Chraň sebe i svůj majetek

Chraň sebe i svůj majetek  

Detailní náhled

Klub seniorů Litoměřice

Klub seniorů Litoměřice 

Detailní náhled

Lovoš Lovosice

Lovoš Lovosice 

Detailní náhled

Lovoš Lovosice

Předání preventivních letáčků 

Detailní náhled

Lovoš Lovosice

Diskuse k filmu Šmejdi 

Detailní náhled

Lovoš Lovosice

Lovoš Lovosice 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem