Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Policisté se zabývají případem krádeže

PLZEŇ - Ze zavazadlového prostoru mu odcizil půl milionu korun. 

Policisté se služby kriminální policie a vyšetřování Městského ředitelství policie Plzeň se zabývají případem odcizení peněz ze zavazadlového prostoru vozidla. Ke krádeži došlo ve středu 26. června 2024 v dopoledních hodinách. Dle dosud zjištěných skutečností si poškozený muž měnil ve směnárně větší obnos finanční hotovosti na zahraniční valuty, přičemž ho s největší pravděpodobností pozorovala dosud neznámá osoba. Poškozeného mohla sledovat i po tom, kdy nasedl do vozidla a odjel do automyčky. Poškozený si následně všechny rozměněné peníze uložil do zavazadlového prostoru vozidla. Jeho chvilkové nepozornosti využili dosud neznámý pachatel ve chvíli, kdy se poškozený vzdálil od vozidla, aby uhradil služby za myčku, a z kufru automobilu mu odcizil pouzdro s rozměněnými penězi. Poškozenému způsobil škodu ve výši půl milionu korun. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže a případem se nadále zabývají.

Pachatelé si vyhlíží své oběti například před směnárnou nebo před bankou. Následně je sledují a čekají na vhodnou chvíli nebo na chvilkovou nepozornost poškozeného, aby ho mohli připravit o jeho úspory nebo o směněné peníze, které měly být určeny například na dovolenou.

Buďte prosím obezřetní a nedávejte zlodějům šanci. Mějte své peníze nebo cennosti stále pod kontrolou a nenechávejte je ani na chvíli bez dozoru. Vozidlo uzamykejte, i když se od něho vzdalujete jen na pár metrů a nezapomínejte na heslo, že Auto není trezor!

por. Michaela Raindlová
28. června 2024

vytisknout  e-mailem