Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Policisté se zaměřili na alkohol

Jihočeský kraj - Zkontrolovali více než 3 000 vozidel. (Hlasová schránka 974 221 116) 

Jihočeští policisté se v uplynulém týdnu zapojili do celorepublikové dopravně bezpečností akce. Jejím cílem bylo snížení dopravní nehodovosti v důsledku porušování ustanovení o zákazu požívání alkoholických nápojů nebo omamných a psychotropních látek před nebo během jízdy řidiči vozidel.  Akce probíhala od pondělí do čtvrtka a to ve všech územních odborech našeho kraje. Téměř 500 policistů z dopravní, pořádkové a cizinecké policie, kteří se do akce zapojili, kromě kontrol alkoholu u řidičů také pátrali po osobách a odcizených věcech.

Při akci bylo zkontrolováno více než 3 000 vozidel. Policisté zjistili celkem 213 přestupků, z nichž 195 vyřídili uložením blokové pokuty, ostatní přestupky oznámili příslušnému správnímu orgánu. Při kontrolách bylo zjištěno 13 řidičů, kteří jeli pod vlivem alkoholu, 1 řidič užil před jízdou jinou omamnou látku. U 56 vozidel zjistili policisté nevyhovující technický stav. Varovný je počet cestujících, kteří jeli nepřipoutaní, jedná se o 47 osob. V osmi případech řidiči nedodrželi předepsanou povolenou rychlost. Pět osob řídilo, ačkoliv neměly řidičské oprávnění. Při kontrolách policisté objevili 2 osoby, které byly v pátrání.

Policisté upozorňují řidiče především na nebezpečí jízdy právě v tomto období, kdy silnice namrzají. Je nezbytné, aby řidiči jezdili s nejvyšší opatrností. Použití bezpečnostní pásů by pak mělo být naprostou samozřejmostí. Právě pásy mohou při dopravní nehodě zachránit osádce vozidla život. Policisté budou v obdobných kontrolách pokračovat.

por. Ing. Štěpánka Uhlířová, pisjc@mvcr.cz

18. prosince 2012

 

 

vytisknout  e-mailem