Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Policisté se zaměřili na chování řidičů nákladních vozidel

KARLOVARSKÝ KRAJ – Řidičům nyní hrozí zákaz řízení. 

Dopravní policisté z Krajského ředitelství policie Karlovarského kraje se v pondělí 26. června letošního roku zaměřili mimo jiné i na předjíždějící nákladní vozidla na dálnici D6. Během několika málo hodin policisté zjistili dva řidiče nákladních vozidel, kteří předjížděli jiné nákladní soupravy, ačkoli k jejich předjetí neměli dostatečnou rychlost a přitom omezili ostatní vozidla svou výrazně nižší rychlostí jízdy. 

V prvním případě začal krátce po desáté hodině na dálnici D6 ve směru z Karlových Varů do Chebu předjíždět řidič nákladního vozidla značky DAF jinou nákladní soupravu, přičemž nevyvinul dostatečnou rychlost jízdy, čímž omezil ostatní vozidla jedoucí na dálnici ve stejném směru. 

Jen o několik hodin později taktéž na dálnici D6 z Karlových Varů směrem do Chebu, začal předjíždět další řidič nákladního vozidla značky DAF jinou nákladní soupravu. I v tomto případě řidič nevyvinul dostatečnou rychlost k předjetí, čímž omezil ostatní vozidla jedoucí ve stejném směru. 

Dopravní policisté následně obě nákladní vozidla předepsaným způsobem zastavili a zkontrolovali jejich osádku. Oba dva řidiči se podrobili orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu, která vyšla s negativním výsledkem. 

Za přestupkové jednání nyní hrozí oběma řidičům finanční postih a také zákaz řízení motorových vozidel. 

nprap. Jan Bílek
29.6.2023

vytisknout  e-mailem