Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Policisté se zaměřili na kontrolu požívání alkoholu u mladistvých

HAVLÍČKOBRODSKO: Zkontrolovali 72 osob 

Policisté se v noci z 22. na 23. března zaměřili na kontrolu podávání alkoholu mladistvým a kontrolu řidičů pod vlivem alkoholu. Kontrol se zúčastnily dvě desítky pořádkových a dopravních policistů, strážníků Městské policie Světlá nad Sázavou a pracovnice orgánu sociálně – právní ochrany dětí.

V rámci akce policisté provedli kontroly v třinácti provozovnách v rámci působnosti obvodního oddělení ve Světlé nad Sázavou a policejní stanice v Ledči nad Sázavou, při kterých zkontrolovali 72 osob. Policisté zde zjistili jeden přestupek na úseku ochrany před alkoholismem a jinými toxikomaniemi. V tomto případě se jednalo o podání alkoholu mladistvé dívce v Ledči nad Sázavou. Přestupek policisté vyřešili v blokovém řízení. Mladistvou dívku, která požila alkohol, policisté předali rodičům. S těmi ještě na místě provedla pohovor pracovnice orgánu sociálně – právní ochrany dětí.

 
Kontroly byly také zaměřeny na dodržování zákazu požívání alkoholických nápojů a jiných návykových látek před a během jízdy ze strany řidičů motorových vozidel. Policisté zkontrolovali několik desítek řidičů. Krátce před půlnocí 22. března zastavili policisté na ulici Habrecká v Ledči nad Sázavou osobní vozidlo Audi. U jeho řidiče provedli policisté dechovou zkoušku ke zjištění alkoholu v dechu řidiče s negativním výsledkem. Poté provedli u řidiče orientační test, zda řidič není pod vlivem jiných návykových látek s pozitivním výsledkem. Test byl pozitivní na marihuanu. Řidiče policisté vyzvali, aby se podrobil lékařskému vyšetření spojenému s odběrem krve nebo moči ke zjištění míry ovlivnění návykovými látkami. Lékařskému vyšetření se řidič dobrovolně podrobil. Policisté mu zakázali další jízdu a zadrželi mu na místě řidičský průkaz. Celou věc policisté dále šetří.
 
 
nprap. Martin Dušek, vrchní inspektor
 
24. březen 2014

vytisknout  e-mailem