Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Policisté se zaměřili na kontroly chodců

PLZEŇSKÝ KRAJ - Během dopravně bezpečnostních akcí zjistili policisté sedm přestupků. 

     Na území Plzeňského kraje probíhá od ledna tohoto roku opět celá řada dopravně bezpečnostních akcí, jejichž cílem je pozitivně ovlivnit nekázeň účastníků silničního provozu a snížit dopravní nehodovost v našem regionu. Policisté v rámci těchto akcí nevěnují pozornost pouze motorizovaným účastníkům, ale i chodcům, kteří patří v silničním provozu mezi nejohroženější skupinu. Za uplynulý měsíc tak proběhly na území Plzeňského kraje dvě dopravně bezpečnostní akce, které byly zaměřeny na kontrolu těchto účastníků silničního provozu na pozemních komunikacích. Na vybraných místech Plzeňského kraje zkontrolovali dopravní policisté na několik desítek chodců, přičemž zjistili celkem sedm dopravních přestupků, za které uložili v blokovém řízení pokuty v celkové výši 2 100 korun. Mezi nejčastější porušení zákona patřilo nesprávné přecházení přes vozovku, zejména pak „chůze na červenou“. 

     Za leden tohoto roku evidují policisté v Plzeňském kraji celkem 299 dopravních nehod, při kterých zemřelo sedm osob. Z tohoto celkového počtu dopravních nehod bylo devět zaviněno právě chodci, z toho se ve čtyřech případech jednalo o děti, všech devět chodců utrpělo lehká zranění. U dvou dospělých osob v roli chodce byla na základě provedené dechové zkoušky zjištěna přítomnost alkoholu.

     Dopravně bezpečnostní akce, se zaměřením nejen na chodce, plánují dopravní policisté z Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje realizovat v našem kraji i nadále. Na závěr je nutno podotknout, že kontrole chodců se policisté nevěnují pouze v souvislosti s realizovanými dopravně bezpečnostními akcemi, ale i během běžného výkonu služby.

 

por. Mgr. Pavla Burešová
21. února 2017

vytisknout  e-mailem