Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Policisté se zaměřili na motocyklisty v lese

KARLOVY VARY – Kontrolovali lesní cesty 

Karlovarští policisté z obvodních oddělení Pernink, Nejdek, Ostrov, Jáchymov a Nová Role se o víkendu zaměřili na kontroly provozoven prodávajících a nabízejících alkohol, porušování veřejného pořádku a porušování právních předpisů v oblasti dopravy. Samozřejmostí bylo také pátrání po hledaných osobách, věcech pocházejících z trestné činnosti, včetně odcizených motorových vozidel, po zbraních, střelivu, výbušninách, drogách a jiných psychotropních látkách. 
 
Do akce bylo nasazeno necelých šest desítek policistů, kteří prováděli kontroly stánků a provozoven v Perninku, Nejdku v Nové Roli, Jáchymově a také v Ostrově. Pak se s pracovníky lesní stráže Lesy České republiky Horní Blatná zaměřili na krádeže dřevní hmoty, na řidiče porušující zákon o lesích a zákon o provozu na pozemních komunikacích, zejména u řidičů terénních motocyklů a čtyřkolek, kteří neoprávněně vjíždějí do lesů a lesních porostů.
 
Při akci policisté zadrželi jednoho řidiče, který je podezřelý nejen ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky ale také z přestupku nedovolené držení omamných a psychotropních látek. Sedmadvacetiletý muž řídil vozidlo Mazda, ačkoliv si byl vědom skutečnosti, že mu byl vysloven zákaz řízení všech motorových vozidel a to Okresním soudem Karlovy Vary. Řidič ujížděl policejní hlídce a přitom nezvládl řízení vozidla, přejel do protisměru, kde narazil do zděného sloupku u oplocení domu. Ani pak se nechtěl policistům vzdát a snažil se utéct. Pronásledující hlídka muže zadrželi po 10 metrech. U řidiče byl proveden test na přítomnost omamných látek, který byl pozitivní. Policejní pes cvičený na vyhledávání drog pak ve vozidle nalezl drogu pervitin a marihuana.
 
Dále policisté uložili 32 blokových pokut, za různé přestupky. V jednom případě zadrželi pachatele krádeže dřevní hmoty, jednoho motocyklistu na motorce bez registračních značek, čtyři řidiče, kteří nedodrželi povolenou rychlost a také vypátrali dvě osoby. V jednom případě se jednalo o sedmnáctiletou dívku, u které bylo podezření, že chce spáchat sebevraždu. Dívka byla naštěstí včas nalezena a předána do péče lékařů.
 
por. Ing. Pavel Valenta
22.10.2012

vytisknout  e-mailem