Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Policisté se zaměřili na používání bezpečnostních pásů a telefonování

KRAJ/JABLONECKO - Během celokrajské dopravně bezpečnostní akce policisté na Jablonecku zkontrolovali více jak sto vozidel. Zaměřili se na používání bezpečnostních pásu a telefonování při řízení vozidla. 

Dnes dopoledne proběhla na území celého Libereckého kraje dopravně bezpečnostní akce zaměřená na dohled na dodržování pravidel silničního provozu, zvláště pak na problematiku používání bezpečnostních pásů a zádržných systému pro přepravu dětí i držení hovorového nebo záznamového zařízení během jízdy.

Na Jablonecku byli do uvedené akce zapojeni policisté z dopravní služby i pořádkové policie, kteří během ní zkontrolovali celkem 104 vozidel, přičemž zjistili 24 přestupků. Jeden přestupek následně oznámili příslušnému správnímu orgánu a všechny ostatní vyřešili na místě udělením blokových pokut. Během akce policisté přistihli devět řidičů, kteří nebyli při jízdě připoutáni bezpečnostním pásem. Všem byla z jejich strany udělena bloková pokuta. Dále například šest kontrolovaných vozidel bylo v nevyhovujícím technickém stavu a čtyři řidiči při kontrole policistům nepředložili doklad o povinném pojištění odpovědnosti.

Tato dopravní akce byla vyhlášena rozkazem ředitele Krajského ředitelství policie Libereckého kraje v souladu s Resortním akčním plánem bezpečnosti a plynulosti silničního provozu do roku 2020 ve snaze ovlivnit jednání jednotlivých účastníků silničního provozu a tím snižovat počty a následky dopravních nehod.


13. 4. 2018
nprap. Dagmar Sochorová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem